Duo Qasyoun
Duo Qasyoun

Deventer Internationaal met Duo Qasyoun

Deventer - Op donderdag 27 december (de dag na Kerst) speelt in de serie Deventer Internationaal het Duo Qasyoun oriëntaalse klassieke- en volksmuziek (Arabisch en Turks). Trage klaagliederen worden afgewisseld met vrolijke en verdrietige liederen over de liefde en feestelijke dansmuziek.

Duo Qasyoun, bestaat uit de jonge muzikanten Jawa Manla en Modar Salama. Jawa is één van de grootste muzikale talenten van Syrië. Op jonge leeftijd trad ze al op als professioneel muzikant met haar ud, een peervormig snaarinstrument, in Egypte, Libanon, Oman en Turkije. Ze speelde met gerenommeerde orkesten en kreeg les van de allergrootste ud-spelers.

Jawa wordt begeleid door de uit Damascus afkomstige percussionist Modar Salama, die ondertussen al een paar jaar in Amsterdam woont en werkt. Modar Salameh behaalde het diploma Uitvoerend Musicus (percussie) aan het Higher Instutute of Music in Damascus. Hij woont sinds 2014 in Nederland en maakt deel uit van diverse Syrische ensembles in Europa.

Om 12.00 uur geeft het duo een lunchconcert in de foyer van Deventer Schouwburg. Om 21.00 uur treedt zij nogmaals op in het Burgerweeshuis café. Toegang is gratis.

Voor meer informatie over Deventer Internationaal: www.deventer.nl/muziekserie 

Donderdag 27 december 
Duo Qasyoun
12:00 uur foyer Deventer Schouwburg
21:00 uur Burgerweeshuis café
Gratis entree

Meer berichten