Kerstmarkt op De Oorsprong

Schalkhaar - Op 9 december is er weer de jaarlijkse Kerstmarkt op De Oorsprong. Inmiddels begint het een traditie te worden. Het is tijd voor bokbiertjes, glühwein, vuurkorven en kerstballen. Bij deze streekmarkt is de kerstsfeer volop aanwezig. Kinderen kunnen vanaf 12.00 uur hun eigen broodje bakken, terwijl u nog een leuk kerstcadeautje koopt. Er is een viskraam, een oliebollenkraam, heel veel leuke kerstartikelen en nog veel meer. Het is een uitje voor jong en oud. Het aantal kraamhouders blijft groeien, dus er is voor elk wat wils. Je bent welkom op zondag 9 december van 11.00 tot 17.00 uur.

Voor de streekmarkten nodigen we kraamhouders uit die weten hoe hun producten worden gemaakt en waar de ingrediënten vandaan komen. Daarmee krijg je inzicht in de herkomst van de producten, 'eten van grond tot mond'. Deze ambachtelijke producten hebben veel smaak en zijn goed voor uw gezondheid! Naast de etenswaren zijn er ook altijd kramen met andere producten en iets te doen voor de kinderen. Zo komt ook om 12.00 uur de Kerstman een bezoekje brengen. Met ruim 40 deelnemers aan de Kerstmarkt hebben we weer een ruim en interessant aanbod. Je bent van harte welkom om te komen kijken, toegang is gratis en parkeren ook!

Steeds meer mensen willen weten waar hun eten vandaan komt. Hun voorkeur gaat uit naar voedsel van lokale producenten en boeren. Dat scheelt in ieder geval het vervoer over lange afstanden en de marge van de tussenhandel (groothandel en supermarkt). Daarmee kunnen boeren een behoorlijke prijs krijgen voor hun producten, zonder dat het voor de consument duurder wordt.

Daarom is op De Oorsprong ook een voedselcoöperatie opgezet. In zo'n coöperatie kiest een groep van consumenten een aantal lokale leveranciers van wie zij hun voedsel willen afnemen. Door gezamenlijk in te kopen, zijn de producten niet duurder of zelfs goedkoper dan in de winkel. Je kunt je opgeven via Facebook (nieuweoorsprong) of per email (info@nieuweoorsprong.nl). Op woensdagochtend besteld, staat het vrijdag of zaterdag voor je klaar.
 

Meer berichten