Met mildheid naar jezelf kijken

Deventer - We leggen onszelf heel veel druk op en in werkelijkheid kunnen we maar zelden aan ons ideaalbeeld voldoen. Daar veroordelen we onszelf dan vaak weer om. Met deze cursus leer je milder voor jezelf te zijn. Mildheid voor jezelf maakt het leven een stuk rustiger en geeft je meer ontspanning en minder stress.

Mindfulness kun je ook in de rij bij de kassa van de supermarkt of bij het tandenpoetsen toepassen. De kern is dat je aandacht hebt voor jezelf, letterlijk en figuurlijk even stilstaat bij waar je bent, wat er om je heen gebeurt, hoe het op dat moment met jezelf is.

Het gaat er bij mindfulness niet om dat je negatieve gevoelens of gedachten weg stopt of ontkent. Emoties zoals angst, verdriet of jaloezie hebben we nu eenmaal ook. Het accepteren dat die er zijn, is heel wat anders dan onszelf daarom te veroordelen of ze maar liever weg te stoppen, wat eigenlijk nooit echt lukt.

Op 24 januari begint een nieuwe basistraining “Zelfcompassie door mindfulness”. Naast de basiscursus van zes avonden start er op 31 januari ook een groep voor mensen die willen blijven oefenen. Beide groepen zijn op donderdagavond om de twee weken. Van 20.00 tot 21.30 uur.

Voor meer informatie en aanmelding: mail naar tanneverhulst.coach@gmail.com of kijk op de website www.tanneverhulst.nl.

Meer berichten