Jason Marsalis
Jason Marsalis

Taste of Jazz succesvol geland in de nieuwe bibliotheek Deventer

Deventer - Op zondag 20 januari zal de jongste telg uit de beroemde Marsalis familie, drummer en vibrafonist Jason Marsalis (1977), een concert verzorgen bij Taste of Jazz in de nieuwe bibliotheek.

Terwijl zijn broers Brandford en Wynton internationaal de aandacht trokken, werkte Jason in Amerika aan zijn carrière. Op zijn veertiende leverde hij al een bijdrage aan een CD van zijn vader, pianist Ellis Marsalis. In 1998 was hij medeoprichter van een succesvolle band 'Los Hombres Calientes' waarmee hij direct al meerdere prijzen won en twee CD's opnam. In 2001 startte hij zijn eigen quintet en speelde hij daarnaast nog regelmatig met pianist Marcus Roberts. De organisatie ziet in de komst van Marsalis een bevestiging van de reputatie die Taste of Jazz heeft opgebouwd, een podium dat zich inmiddels het grootste jazzpodium van Oost-Nederland mag noemen.

De stijgende populariteit van de concerten van Taste of Jazz is mede te danken aan de verhuizing afgelopen september naar de nieuwe bibliotheek. Naast een fantastische akoestiek biedt deze locatie voldoende ruimte om de groei van de bezoekersaantallen aan te kunnen; inmiddels trekt de concertreeks gemiddeld zo'n 140 bezoekers. Het januariconcert is de vijfde in deze nieuw setting.

De stijgende bezoekersaantallen is een teken dat de jazzmuziek in de lift zit. Daarnaast is het ook een gevolg van de programmering: Taste of Jazz biedt toegankelijke jazz die ook voor de meer gevorderde luisteraar voldoende te bieden heeft. Een belangrijke missie van de organisatie is het interesseren van nieuwe generaties in de  muzikale ontdekkingsreis die deze muziekstijl biedt. Kinderen tot en met 12 jaar mogen dan ook gratis mee komen en voor jongeren geldt de halve prijs.

Het kwartet speelt die zondag jazz uit de 'gouden periode', de jaren vijftig en zestig, gebundeld in het Silverbook, een selectie moderne jazz uit New Orleans met composities van onder anderen Ellis Marsalis, James Black en Harold Battiste. Het concert valt binnen een reeks concerten, workshops en lezingen onder de vlag "JazzArt Orchestra invites Jason Marsalis" op initiatief van het JazzArt Orchestra uit Zwolle. Meer informatie en kaarten op www.tasteofjazz.nl.

Bezetting:
• Ian Cleaver – trompet
• Timothy Banchet – piano
• Thomas Pol – contrabas
• Jason Marsalis – drums / vibrafoon

Datum: zondag 20 januari 2019;
Aanvangstijd: 15.30 uur;
Locatie: de Bibliotheek , stromarkt 18 Deventer.
Kaarten: zijn online verkrijgbaar via de website of aan de kassa.
De entreekosten zijn € 14,50 voor volwassenen, € 7,50 voor studenten / CJP houders, kinderen t/m 12 jaar gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden