Filosoferen in Deventer

Deventer - Een nieuw jaar met nieuwe wensen en voornemens. Wil je je meer verdiepen in de filosofie? Dan is dit je kans. Want 14 en 15 januari starten weer de eerste filosofiecursussen en overige activiteiten. Ook mensen met een minimum inkomen kunnen meedoen, want maandelijks zijn er nieuwe evenementen, gratis of voor een kleine bijdrage. En wil je meedoen aan een cursus die wat meer kost dan kun je gebruik maken van de kortingscoupon van Rechtop. Cursussen en overige activiteiten vind je op de site www.filosoferenindeventer.nl.

Het digitale platform ‘Filosoferen in Deventer’ is ontstaan naar aanleiding van de nationale maand van de filosofie. Het doel is filosofische activiteiten vindbaar en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Elke maand zijn er nieuwe activiteiten in de vorm van maatschappelijk debat zoals tegenlicht meetup en filosofiecafé. Je vindt er lezingen en laagdrempelige filosofiecursussen over levenskunst, burn-out en bezieling, communicatie en samenleven. Er is een kalender met overzicht van actuele evenementen en een prikbord waar mensen hun eigen oproep kunnen plaatsen. Filosofie geeft geen pasklare antwoorden maar biedt de gelegenheid om samen na te denken en met elkaar in gesprek te zijn over thema’s die er toe doen.

Initiatiefnemer van dit platform is Trees Schopman van de Spiegel – filosofische praktijk Deventer. Zij is zelf filosoof en religiewetenschapper en weet vanuit haar ervaring als welzijnswerker en docent hoe lastig, maar ook hoe vruchtbaar en inspirerend het is om samen na te denken over persoonlijke levensvragen en maatschappelijk ethische kwesties. Ze probeert daarom het aanbod van instanties en de behoeften van particulieren te bundelen via dit gratis digitale platform. Het is haar ideaal dat de filosofie weer gaat leven en bruisen in Deventer, een stad die zich van oudsher toch als denk-stad op de kaart heeft gezet met haar fameuze Latijnse school en als boekenstad. Mensen die haar willen helpen bij de verwezenlijking van dit ideaal zijn van harte welkom. Dit kan door de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan met praktische en/of creatieve ideeën. Mocht je dit initiatief financieel willen steunen dan kan dit door een donatie te doen. Alle mogelijkheden voor contact of donatie vind je op de site www.filosoferenindeventer.nl.

Meer berichten