Drummer Beinte Groen: ,,Wij vinden dat muziek vooral leuk moet zijn om te spelen en te luisteren." (foto Gerreke van den Bosch)
Drummer Beinte Groen: ,,Wij vinden dat muziek vooral leuk moet zijn om te spelen en te luisteren." (foto Gerreke van den Bosch) (Foto: )

Burger Beurs ontketent reactie: Boogie monster breekt los in 2019

Deventer - Het Boogie Monster slaat haar klauwen uit naar het grote publiek. De vijf mannen van de Deventer band monsterden met succes aan voor de Burger Beurs. Op 25 januari 2019 stellen zij zich voor aan de burgers tijdens 'Burger Beurs Presents' in het Burgerweeshuis.

Door Gerreke van den Bosch

Groovy rock 'n roll met een scheutje pop en een snufje soul is wat de heren opdienen. Drummer Beinte Groen kleurt als manager de activiteiten van de formatie in. ,,We kennen elkaar van de middelbare school. Mijn broer Nolle en ik speelden altijd al samen in Lick. De andere drie: Joppe Kusters, Tom Bloembergen en Henk HulZebosch waren verenigd in de Vultures. We bestaan sinds anderhalf jaar in de huidige samenstelling. Eigenlijk gebeurde de oprichting via een omweg. Iemand had zich opgegeven voor een muzieksessie bij de Hip en vroeg ons om mee te spelen. We kwamen bij elkaar om te oefenen en kregen de smaak te pakken. Uiteindelijk ging het optreden niet door maar wij wél. We lieten heel wat namen voor onze nieuwe formatie de revue passeren en uiteindelijk vielen we unaniem voor Boogie Monster', vertelt Beinte over het ontstaan.


De bandleden zijn allemaal al jaren individueel heel actief in de muziekwereld. ,,Daarom is deze ontmoeting bijzonder. Ik ben heel trots op de leden van deze band. Ik vind dat er veel potentie in zit. We hebben al een aantal optredens achter de rug en sloten 2018 af in stijl met support shows voor de blues rockers van Dewolff."
De Boogie monsters hebben een eigen muziekhok in de tuin van de familie Groen. De wanden zijn voorzien van geluidswerend materiaal en de ruimte is sfeervol ingericht. ,,We oefenen hier ongeveer zes uur per week. ,,Drummen vind ik leuk en met deze band spelen we op hoog niveau. Het hele proces verloopt organisch en soepel. Dat geldt zowel voor het schrijven als voor het optreden. We schrijven de nummers samen in groepjes van drie. Er komt een idee en dan gaan we daarmee aan de slag. De samenstelling van de groep bij het schrijven wisselt per nummer. We zijn nog aan het groeien. We begonnen als rockbandje en gaan nu richting rockpopband met meer soul. Wij vinden dat muziek vooral leuk moet zijn om te spelen en te luisteren."


Boogie monster zet een energieke liveshow neer met een boogie hier en een shuffle daar, alles met een grote glimlach. Het plezier in het samenspelen spat ervan af in de knallende en catchy songs: puur en zonder opsmuk.

2019 belooft hét jaar voor Boogie Monster te worden. In het voorjaar staat de debuut EP op de planning. ,,Onze eerste EP is bijna af met vier nummers opgenomen in Nijmegen. Onze tweede EP nemen we op in onze oefenruimte. Het voordeel van onze muziek is, dat het puur is. We halen de sound uit onze eigen instrumenten en niet uit de software. We laten ons door alles inspireren mede omdat we in zoveel genres hebben gezeten kunnen we dat terugbrengen in onze eigen stijl.

www.boogiemonster.band

Meer berichten