'Thomas a Kempis – De Film' te zien in Geert Groote Huis

Deventer - De Zwolse kloosterling Thomas a Kempis (1380-1471), volgeling van Geert Groote, werd bekend door zijn bestseller 'De Navolging van Christus'. Eerder verscheen er al een glossy over hem en nu heeft hij zijn eigen film. Op donderdag 24 januari om 16.15 uur wordt deze getoond in Museum Geert Groote Huis. De initiatiefnemer voor deze film, Bert Pierik, zal een korte inleiding geven.

In de film worden plaatsen bezocht die herinneren aan het leven en werk van Thomas a Kempis. Beelden vanuit zijn geboorteplaats Kempen, de stad van de Moderne Devotie Deventer en ook Windesheim, Zwolle en de Agnietenberg komen voorbij. Thomas a Kempis woonde en werkte in het Agnietenklooster in Zwolle. In 1441 verscheen er zijn 'Navolging van Christus', een boek waarvan gezegd wordt dat het na de Bijbel, het meest vertaalde, verspreide en gelezen boek in de wereld is.

Omdat de makers niet alleen een historisch verhaal wilde maken, komt Thomas a Kempis ook zelf aan het woord. Citaten uit de 'navolging' blijken verrassend actueel en snijden thema's aan die ook in deze tijd nog spelen. "Mensen zijn minder traditioneel geworden in het denken over geloof, maar niet minder spiritueel", aldus Bert Pierik van de Stichting Thomas a Kempis Zwolle, initiatiefnemer van deze Zwolse documentaire in samenwerking met Veasonic.

Entree kost € 7,50, inclusief een bezoek aan de tentoonstelling 'Deventer 1250 jaar: De Moderne Devotie, spiritualiteit en cultuur vanaf de late middeleeuwen'. Vrienden van het Geert Groote Huis betalen € 5,= . Inloop vanaf 16.00 uur, het programma begint rond 16.15 uur. Wilt u zeker zijn van een zitplaats? Geef dan uw intentie om te komen door via reserveringen@geertgrootehuis.nl (onder vermelding van uw naam en het aantal personen waarmee u komt).

Meer berichten