Rick Tuinman, Sylvia Swennen, een lid van Team NL, een G-rijder van vv. De Zwaluwen, een trainer en Lionslid Erick van Zijl.
Rick Tuinman, Sylvia Swennen, een lid van Team NL, een G-rijder van vv. De Zwaluwen, een trainer en Lionslid Erick van Zijl. (Foto: )

Lionsclub Deventer IJsselvallei geeft G-rijders Special Olympics ruggesteun

Deventer - De vijf Nederlandse G-rijders die met Team NL in maart naar de Special Olympics in Abu Dhabi gaan, hebben een fikse steun in de rug gekregen van Lionsclub Deventer IJsselvallei. Vice President Sylvia Swennen reikte zaterdag in Apeldoorn een cheque van 2250 euro uit aan teamcaptain Rick Tuinman. Dat gebeurde in aanwezigheid van een lid van Team NL, een G-rijder van vv. De Zwaluwen en een trainer.

In het Expeditiehuis op sportpark Orderbos in Apeldoorn werden zaterdag examens voor mountainbike trainers afgewerkt. Te midden van de aanwezige mountainbikers werd de uitreiking van de cheque een klein feestje.

In tegenstelling tot deelnemers aan reguliere Olympische Spelen en aan de Paralympics, krijgen de G-rijders (met een verstandelijke beperking) geen enkele financiële steun. Ze zijn daarom sterk afhankelijk van sponsors en hun kennissenkring. "Voor ons als club dit jaar reden om onder meer Team NL van de G-rijders te steunen met onze acties", aldus vice-president Sylvia Swennen uit Deventer. "Tijdens het Dickens Festijn stonden we met een wensboom op de Brink in Deventer en dat heeft deze geweldige opbrengst opgeleverd", aldus de Lion, die aangaf dat acties dit gehele seizoen nog doorgaan voor onder meer de G-rijders.

Meer berichten