Foto:

Open dagen Zone.college Twello (voorheen AOC Oost)

Twello - In de volksmond wordt de school vaak nog het AOC genoemd, maar sinds 1 augustus 2018 is de nieuwe naam Zone.college Twello. De naamswijziging is ingevoerd nadat AOC Oost is gefuseerd met de Groene Welle uit Hardenberg en Zwolle.

De locatie in Twello heeft een afdeling vmbo en mbo niveau 2 en organiseert binnenkort weer 'open dagen'. De bezoekdagen voor toekomstige leerlingen, studenten en hun ouders/verzorgers zijn op vrijdag 25 januari van 15.30 - 20.30 uur en op zaterdag 26 januari van 10.00 tot 12.30 uur.
De school bevindt zich achter het gemeentehuis in Twello aan de Meester Zwiersweg 4.

Open Dagen
Tijdens de open dagen op 25 en 26 januari kunnen toekomstige leerlingen, studenten en hun ouders/verzorgers kennismaken met de school en de praktische vakken en het groene onderwijs beleven. Naast docenten zijn er ook veel leerlingen aanwezig om hun ervaringen met de school te delen. Er worden diverse demonstraties gegeven zoals een valkeniersshow, schapen scheren, boeketten maken, tuinaanleg en nog veel meer.

Het Groene Lyceum
Deze nieuwe route wordt aangeboden sinds 1 augustus 2018. Deze opleiding is bedoeld voor leerlingen die minimaal een havo-advies krijgen van de basisschool en een praktische instelling hebben. Deze leerlingen volgen niet alleen theorievakken, maar leren ook in de praktijk. In 6 jaar tijd volgen leerlingen van het Groene Lyceum een opleiding die wordt afgesloten met een mbo niveau 4 diploma. Halverwege behalen de leerlingen ook nog een theoretische leerweg/mavo-diploma. Na het volgen van deze route kunnen zij doorstromen naar diverse hbo-opleidingen. Tijdens de open dagen kunnen toekomstige leerlingen met interesse voor het Groene Lyceum terecht bij mevrouw de Haas en de heer Denissen.

VMBO
In de onderbouw van het vmbo worden diverse leerwegen aangeboden waarin de leerlingen theorievakken krijgen, maar ook een aantal 'groene' vakken, waarbij de leerlingen werken met bloemen, planten, dieren, voeding en techniek. Na afronding van het vmbo gaan leerlingen door op een school voor middelbaar beroepsonderwijs naar keuze. Dit kan een 'groene' vervolgopleiding zijn, maar ook een mbo-opleiding in een heel andere richting, omdat de algemene vakken het mogelijk maken door te stromen naar andere beroepsopleidingen. Met vmbo-groen kun je dus alle kanten op! In het vmbo-groen kunnen alle diploma's die er binnen het vmbo bestaan worden behaald. Leerlingen uit de gemengde leerweg kunnen doorstromen naar de havo wanneer zij met een extra vak ook een theoretische leerweg/mavo-diploma behalen.

Vanaf leerjaar 3 'werelden' en 'keuzevakken'
De vmbo-leerlingen kiezen in leerjaar 3 uit maar liefst 5 verschillende 'werelden': actieve wereld, creatieve wereld, gezonde wereld, groen technische wereld en de levende wereld. Daarnaast kiezen de leerlingen ook nog uit beroepsgerichte 'keuzevakken': het houden van dieren, gezonde dieren, bloemwerk, presentatie & styling, tuinontwerp & aanleg, werken in tuin & landschap, voeding, het groene machinepark, sport & bewegen, ondernemen, dagbesteding, EHBO, webshop en booglassen. Kortom een breed scala aan vakken waardoor de leerlingen zich goed kunnen voorbereiden op de keuze voor een passende vervolgopleiding.

Vakmanschapsroute
Het is ook mogelijk om vanaf leerjaar 3 de vakmanschapsroute te volgen, dit is een opleiding voor vmbo-leerlingen die afgesloten wordt met een mbo niveau 2-diploma. Deze route is met name geschikt voor leerlingen die een groene opleiding willen volgen richting beroepen in de dierverzorging, bloemsierkunst, veehouderij en groenvoorziening/hovenier. Met extra ruimte voor stage, praktijklessen en individuele coaching is dit een stevige route naar een baan of naar een mbo niveau 3-opleiding. Bij voldoende capaciteiten en inzet is het mogelijk om deze opleiding versneld te doorlopen, waardoor het diploma een jaar eerder behaald kan worden. Tijdens de open dagen kunnen toekomstige leerlingen met interesse voor de vakmanschapsroute en mbo niveau 2 terecht bij de heer Brouwer.

Een bezoek aan de open dagen van Zone.college Twello is een mooie gelegenheid om de school te bekijken en informatie in te winnen over de talrijke mogelijkheden.
Voor meer informatie zie: www.zone.college of bel 088 - 26 20 800.

Meer berichten