Foto: Jeroen Donkers

Vijf aanhoudingen voor oplichting in Deventer

Deventer - Politie Deventer heeft dinsdagochtend op twee locaties in Deventer vijf personen aangehouden op verdenking van oplichting, verduistering, witwasserij en uitkeringsfraude. Het betreffen drie mannen en twee vrouwen variërend in leeftijd van 27 tot 58 jaar oud.

,,Al langere tijd ontvangen we aangiftes van mensen die online goederen kochten bij personen uit Deventer die, ondanks betaling, nooit geleverd werden. Het betroffen diverse soorten goederen zoals kleding, speelgoed maar ook levende dieren. Naar aanleiding van meerdere aangiftes werd een onderzoek gestart en dit leidde naar de vijf verdachten", aldus een woordvoerder.

De verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na de aanhoudingen zijn de woningen van de verdachten doorzocht . Hierbij is administratie en apparatuur in beslag genomen. In één van de woningen is een vuurwapen aangetroffen.

Bij de doorzoekingen van de woningen is gebruik gemaakt van het Advanced Search Team van Defensie. Dit zoekteam kan moeilijke zoekopdrachten uitvoeren, bijvoorbeeld in zeer kleine ruimtes, of ruimtes met weinig of geen licht. De zoekspecialisten gebruiken hun zintuigen om veranderingen in de omgeving te ontdekken en maken gebruik van geavanceerde middelen om bijvoorbeeld verborgen ruimtes te ontdekken. In het onderzoek werkt de politie samen met de Belastingdienst en de gemeente Deventer.

Meer berichten