Openstelling "Maansverduistering" op Volkssterrenwacht Bussloo

Bussloo - Op maandagochtend 21 januari is er een totale maansverduistering zichtbaar, mits de bewolking uitblijft. Volkssterrenwacht Bussloo is speciaal geopend in het teken van dit unieke hemelverschijnsel. Een maansverduistering is een indrukwekkend sterrenkundig fenomeen voor jong en oud en "live" te volgen zonder hulpmiddelen, maar ook via de schermen en telescopen op de Volkssterrenwacht Bussloo.

Bij een maansverduistering staan de zon, de aarde en de maan op één rechte lijn. De aarde in het midden. De aarde schuift tussen de zon en de maan door waardoor de zon niet meer volledig op de maan schijnt. De maan staat dan in de schaduw van de aarde. Die schaduw op de maan zien we vanaf de aarde als een donkere rode gloed.

Om 03.36 uur schuift de aarde tussen de zon en de maan door waardoor de maansverduistering zichtbaar wordt. De maan zal volledig verduisterd zijn van 05.41 tot 06.44 uur. Kort voordat de maan in het noordwesten onder gaat is de verduistering tegen 07.50 uur ten einde.

De Volkssterrenwacht Bussloo is iedere vrijdagavond geopend voor het publiek met een actuele voordracht. Bij helder weer is er tevens gelegenheid om zelf met diverse telescopen naar de sterrenhemel te kijken. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur met een korte pauze.

Meer informatie over de activiteiten van de Volkssterrenwacht Bussloo is te vinden op de website www.volkssterrenwachtbussloo.nl, op http://www.facebook.com/VolkssterrenwachtBussloo of telefonisch via (0571) 262006.

Meer berichten