Tegenlicht Meetup Deventer 31 januari; over 'de aarde draait door'

Deventer - Donderdagavond 31 januari is er weer de eerste Tegenlicht Meet Up van dit jaar. We starten om 19.30 in de Fermerie, Muggeplein 9 te Deventer.

Deze Tegenlicht Meet Up staat in het teken van ons bewustzijn van natuur en milieu. Is de strijd om behoud van kwaliteit van natuur en het tegengaan van klimaatverandering nog te winnen? Paul Kingsworth denkt van niet. Wat denkt u? Kom naar de Fermerie, en denk en praat mee. Denker en schrijver Paul Kingsnorth stond al vroeg op de barricades als natuurbeschermer. Zowel dichtbij huis in Engeland als aan de andere kant van de wereld in Papua-Nieuw-Guinea verzette hij zich tegen de onstilbare honger van de globaliserende wereld voor meer land, grondstoffen en spullen. Kingsnorth was een van de kopstukken van de milieubeweging en bereikte met zijn vlammende betogen een groot internationaal publiek. En toen kwam hij tot inkeer. Hij viel van zijn geloof dat de mensheid de wereld kon redden. Hij vindt dat de groene beweging van nu de nog overgebleven wilde natuur in een overwinningsroes inruilt voor een windmolenpark of zonnepanelen farm. De strijd is verloren. Hij verruilde zijn gebalde vuist en protesterend stemgeluid voor een innerlijke, literaire zoektocht naar de vraag wat ons tot mens maakt en wat onze plek is op deze magische planeet

Tegenlicht Meetup Deventer wil bijdragen aan kritisch denken en constructief samenleven. Meetup-bijeenkomsten worden georganiseerd naar aanleiding van uitzendingen VPRO Tegenlicht. We starten om 19.30 met het bekijken van de volledige documentaire. Om 20.30 uur start de discussie. In de discussie gaan we met de aanwezigen samen onderzoeken wat de consequenties van dit onderwerp voor ons zijn. Je bent van harte uitgenodigd. De bijeenkomst is gratis, en vrije gift wordt zeer gewaardeerd. Graag aanmelden via het gratis ticket op eventbrite. Er is een herhaling van deze Meet Up op donderdagochtend 7 februari in de centrale bibliotheek Deventer (zie betreffend evenement op eventbrite voor aanmelding). Tegenlicht Meetup Deventer is een initiatief van- en wordt geleid door filosoof drs. Trees Schopman.

Meer berichten