Foto:

Nationale Voorleesdagen op ICB Wereldwijzer

Deventer - De Nationale Voorleesdagen is een landelijke voorleescampagne ter bevordering van het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Gedurende twaalf dagen zal er in de groepen 1 en 2 van onze basisschool volop aandacht worden besteed aan voorlees- en prentenboeken. De Nationale Voorleesdagen starten op woensdag 23 januari met het Nationale Voorleesontbijt voor de kleuters van ICB WereldWijzer en voor de peuters van het dagverblijf van Sam & Sjakie.

De kleuters van ICB WereldWijzer en de peuters van Sam & Sjakie mochten vanochtend in hun pyjama op school komen. Ze gingen in de speelzaal heerlijk in of op een slaapzak liggen om te luisteren naar het voorleesboek. Er werd voorgelezen uit het boek "Een huis voor Harry", van Leo Timmers, gekozen tot Prentenboek van het Jaar 2019.

Zodra de kinderen in de slaapzak lagen speelden eerst twee leerkrachten van ICB WereldWijzer een korte voorstelling nav het boek: Een huis voor Harry (voorstelling geschreven door Ria de Boer- Driebergen): Tante Dikky en Tante Mikky hebben een kat Harry, die op een dag verdwenen is ! Uiteindelijk ligt hij weer in zijn mandje - wat is er gebeurd? Dat wat er gebeurd is met Harry kwam een voorlezer de kinderen vertellen door het boek, een huis voor Harry voor te lezen.

Na het voorlezen konden de twee kleutergroepen en de peuters gaan genieten van een gezellig ontbijt in de klas verzorgd door de ouderraad van de school. De tafels waren gedekt met placemats. Het was een heel gezellige ochtend voor de kleuters en de peuters.

Meer berichten