Saskia Laroo
Saskia Laroo (Foto: Sandra Gordijn)

Allereerste editie 'Jazz is Hip'

Deventer - Al vanaf de opening in mei 2013 is er bij Podium De Hip veel ruimte voor jazz. Van uitvoeringen van diverse muziekscholen tot concerten van Candy en Hans Dulfer, je kon het allemaal zien in De Hip.

Steeds vaker kreeg De Hip van (jazz-) muzikanten te horen wat een geweldige concertruimte hun Beatkelder toch is. Perfect voor jazz. Een heerlijke cozy jazzclub sfeer. Zo lekker Amerikaans!

Conclusie?! Jazz past perfect bij De Hip. Jazz is Hip! Dus?! Dus gaat er een maandelijkse jazz avond komen. Maar natuurlijk niet een oubollige saaie bleke variant. Nee, een jazzavond vol uitdagingen. Vol dwarsverbanden. Vernieuwend en vol funky vibes.

Eénmaal per maand dus. Op een vrijdagavond. Jazz is Hip! Met een geweldig concert in de Beatkelder gevolgd door een ‘zwarte’ dansavond getiteld ‘Shake Your Hipz!’ waar je kan dansen op soul, jazz, hiphop, funk and more Danceable Weird Shit!

Vrijdag 15 februari is de allereerste Jazz is Hip. We pakken gelijk flink uit. We zijn er namelijk in geslaagd trompettiste Saskia Laroo en haar band te strikken voor een show in De Hip.

Saskia Laroo wordt in de USA liefkozend The Female Miles Davis genoemd, dan weet je gelijk dat het goed zit. Met haar band brengt ze een aanstekelijke mix van jazz, funk, hip-hop, blues en soul. Laroo speelt al jaren op alle gerenommeerde jazzfestivals all over the world en deelde met zo’n beetje alle jazz grootheden het podium. De afgelopen jaren tradt ze op in Vietnam, Zuid Korea, India, China, Amerika, Brazilie, Canada, Rusland, Zimbabwe, maar natuurlijk ook overal in Europa. Nu dus, omringt door een geweldige band, in de Beatkelder van De Hip.

Wie? Saskia Laroo’s Funky Five
Wanneer? Vrijdag 15 februari, 21.30 uur
Waar? Podium De Hip. Zaal: Beatkelder
Prijs? 10 euro (vvk) 12 euro aan de deur
Voorverkoop? Online via yourticketprovider.nl

Info: saskialaroo.com

De Shake Your Hipz afterparty (in het café) is gratis, begint om 23.00 uur en gaat door tot in de vroege uurtjes.

Meer berichten