In een tussenstand van de Mister-verkiezing staat Alan bovenaan. Stem via SMS: VOTE MISTER ALAN naar 7733 (€ 1,10 per sms) (Foto: Auke Pluim)
In een tussenstand van de Mister-verkiezing staat Alan bovenaan. Stem via SMS: VOTE MISTER ALAN naar 7733 (€ 1,10 per sms) (Foto: Auke Pluim) (Foto: Auke Pluim)

Kapper in boxershort op de catwalk: 'Mister' Alan is geknipt voor mooiboy

Deventer - ,,Een sixpack en wat spiertjes heb ik redelijk", glimlacht Alan Jahya, kapper bij Barber Fifty Five. ,,Maar ik volg wel een voedingsschema en let echt op m'n eten. Ik ga wat vaker naar de sportschool en probeer daar mijn spieren een beetje meer naar voren te halen. Verder blijf ik eigenlijk gewoon mezelf."

Door Rudy Brouwer

Op zaterdag 20 april a.s. heupwiegt de 23-jarige Deventenaar met 15 andere 'mooiboys' uit het hele land in een boxershort over de catwalk in de finale van de verkiezing van Mister International Netherlands 2019. Alan werd daarvoor gescout op social media. ,,Haha, ik plaats hier en daar wel eens een fotootje van mezelf", bekent hij. ,,Die mensen van de organisatie hebben blijkbaar een tijdje mijn Facebook en Instagram in de gaten gehouden en stuurden me een berichtje: kom naar de casting; we willen je erbij hebben!"

Tot dat moment had Alan er eigenlijk nooit aan gedacht om aan 'zoiets' mee te doen. ,,Nou ja, het leek me altijd wel leuk, zoiets. Ik wist eigenlijk helemaal niet wat het was, zo'n verkiezing. Toen ik na een paar dagen wat informatie kreeg, kon ik het uitzoeken. Ik kreeg meer zicht op wat het evenement inhoudt en of het betrouwbaar is, bijvoorbeeld. Het trok, eerlijk gezegd, wel mijn interesse dat ik door hen was gespot en ze me een uitnodiging hadden gestuurd. Ik had er wel een goed gevoel bij."

Tijdens de eerste casting, vorige maand in een hotelzaaltje in Rotterdam, moest Alan bij alle opdrachten als eerste opdraven. ,,Ja, omdat mijn naam met een A begint", lacht hij. ,,Ik wist niet wat me te wachten stond. Normaal vraag je degene die als eerste gaat: wat moet je doen, wat gaan ze je vragen? Maar nú vroeg iedereen dat aan mij. Nou, je moest op een stoel gaan zitten voor de jury en iets over jezelf vertellen." In de volgende ronde werd Alan een aantal vragen gesteld. ,,Zonder shirt en alleen met broek", vertelt hij. ,,Mijn naam werd groot op mijn borst geschreven. Je kreeg feedback. Hoe ze je vonden en waar je nog op kon letten. En een vraag in het Engels, waarop je in het Engels moest antwoorden: wát neem je mee naar een onbewoond eiland? Toen zei ik: mijn voetbal. Als ik me verveel en ik heb een bal, dat is eigenlijk al genoeg voor mij. Dan ga ik in m'n eentje hooghouden en vermaak ik me wel."

Naast knippen is voetballen voor de jonge barbier een passie. ,,Ik speel in het eerste elftal van Sportclub Deventer. Ik sta overal op het veld, als middenvelder. Ik wil altijd zoveel mogelijk aan de bal zijn." Alan verwacht dat hij in de eindstrijd punten kan scoren met zijn uitstraling. ,,Hoe ik kijk, hoe ik probeer te doen. Kort geleden hebben we een shoot gehad met alle finalisten. Heel gezellig en iedereen gunt het elkaar. In mijn omgeving reageert ook iedereen positief. Hier en daar worden wel grapjes gemaakt. Ik zou het niet graag over mezelf vertellen, maar haha, ik kan me wel voorstellen waarom ik ben gekozen. Ik blijf vooral mezelf. Dan ben ik op m'n best."

Meer berichten