Henri van de Wetering: 'Cees van Kooten bewees dat je met hard werken een eind kunt komen.' (Foto: Jeffrey Hurenkamp)
Henri van de Wetering: 'Cees van Kooten bewees dat je met hard werken een eind kunt komen.' (Foto: Jeffrey Hurenkamp) (Foto: JEFFREY HURENKAMP, jeffrey hurenkamp)

GAE-supporter Henri van de Wetering: 'Helden met matjes'

DEVENTER -  De Adelaarshorst is in het seizoen 2018/2019 weer het Home van ruim zesduizend seizoenkaarthouders. Hoe beleven zij vanaf hun vaste plaats en in hun eigen vak de thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles? Henri van de Wetering bekijkt elke wedstrijd in De Adelaarshorst vanuit vak 8.

Sinds wanneer ben je Eagles-supporter?
In 1978 ging ik al voor de eerste keer mee met mijn vader en opa. Destijds wisten we ons tegen FC Amsterdam te handhaven in de Eredivisie.

Sinds wanneer ben je seizoenkaarthouder?
Op mijn 11e kreeg ik mijn eerste seizoenkaart. Op één à twee jaar na heb ik sindsdien altijd een seizoenkaart gehad. De laatste 25 jaar sta ik met een grote groep vrienden, mijn vriendin Sandra en onze zonen en pluszoon op de B-side. Met uitwedstrijden gaan we ook vaak mee.

Wat zijn voor jou de mooiste Eagles-momenten?
De promotiewedstrijden in 1992 en 2013 zijn dé momenten voor mij. Vooral die van 2013 was echt geweldig na 17 jaar Eerste Divisie.

Wie is je favoriete Eagles-speler 'aller tijden'?
De echte Deventenaar Cees van Kooten is mijn favoriet vanwege zijn onverzettelijkheid. Hij bewees dat je met hard werken een eind kunt komen. Net zoals onze drie helden met de lange matjes - Heering, Bosvelt en Hulshoff - die gelukkig alle drie weer actief zijn voor Go Ahead.

Wil je verder nog iets kwijt over de club?
De club is goed bezig met professionalisering, maar de supporters mogen niet uit het oog worden verloren. Want zonder hen is er geen club!

Ben jij seizoenkaarthouder van Go Ahead Eagles en wil je net als Henri ook graag een keer je verhaal doen in het programmaboekje? Stuur dan een e-mail met je contactgegevens naar pers@ga-eagles.nl zodat Go Ahead Eagles contact met je kan opnemen.

Meer berichten