Alle winnaars van De Hagenpoort teams
Alle winnaars van De Hagenpoort teams (Foto: F. Grave)

De Hagenpoort voor de elfde keer winnaar Deventer Schoolschaaktoernooi

Deventer - De Hagenpoort team 1 en 2 hebben het Deventer Schoolschaaktoernooi gewonnen. Wethouder Verhaar reikte de wisselbeker uit aan beide teams.

Tot de laatste wedstrijd bleef het toernooi spannend. Na 3 partijen was de stand tussen team 1 en team 2 van De Hagenpoort gelijk. Een onderlinge partij zou een winnaar moeten opleveren, maar dat werd een gelijk spel. De derde en vierde plaats waren respectievelijk voor De Ontdekking 1 en De Olijfboom 2.

Het is de elfde keer dat de Hagenpoort het schaaktoernooi wint. Beide teams van de Hagenpoort plaatsen zich hiermee voor de halve finale van de Oostelijke Schaakbond die op 23 maart a.s. plaatsvindt. Tijdens deze halve finale komen zij ook De Ontdekking weer tegen, zij plaatsten zich eveneens.

Woensdag 13 februari wordt om 14.30 uur het schoolschaaktoernooi afgesloten met een schaak simultaansessie in de burgerzaal van het stadhuis. 20 Spelers nemen het hierbij op tegen Max van de Pavoordt. 

Wedstrijdleider Radboud de Roos van het Deventer Schaakgenootschap Pallas (www.dsgpallas.nl) is trots op alle spelers en op het hoge niveau van hun schaakspel. Het is inmiddels de 48e editie van het jaarlijkse toernooi. Er is zelfs een wisselbeker uit 1971. Basisschool De Hagenpoort is koploper met nu 11 kampioenschappen.

Meer berichten