Grote uitbreiding voor CrossFit Deventer

DEVENTER – Vanaf 1 maart 2019 zal CrossFit Deventer beschikken over 300 vierkante meters extra sportruimte. Met het overnemen van het pand van 24Machining B.V. op de Tartusstraat 2A in Deventer zal de sportvereniging een grote uitbreiding gaan ondervinden. De uitbreiding zal ruimte gaan geven voor meer sportgelegenheid, maar ook aan personal training en verschillende vormen van fysiotherapie.

Het nieuws werd vandaag bekend gemaakt. Eigenaar Tjarco Tuinstra van CrossFit Deventer: "Ik ben heel blij met de uitbreiding. De uitbreiding biedt mogelijkheden om meer mensen in beweging te kunnen krijgen. Bovendien geeft het kansen om mensen specifieker te kunnen begeleiding. We hebben veel plannen om de uitbreiding een functionele invulling te geven. Small group fitness, personal training, gewichtheffen en zelfstandig fitnessen zullen vorm geven aan deze invulling."

Naast de uitbreiding in lesaanbod wordt een samenwerking aangegaan met fysiotherapeut Jurgen Snijder. "Ik ben sport- en manueel therapeut en dat is een gouden combinatie voor sporters. Crossfitters zijn eager om het beste uit zichzelf te halen. Samen met de sporters kijk ik hoe we dit kunnen bereiken. Iedereen met een blessure of bewegingsbeperking is welkom voor advies of behandeling. Ik kijk enorm uit naar deze toffe samenwerking," aldus Jurgen Snijder.

De sport wint het aan populariteit. CrossFit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende een CrossFit training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De trainingsvorm is geschikt voor ieder niveau van conditie en kracht en bovendien is het voor iedere leeftijd geschikt.

De sleuteloverdracht van het nieuwe pand zal plaatsvinden op 1 maart a.s. De voormalige autogarage zal eerst verbouwd moeten worden voordat de ambities gerealiseerd gaan worden.

Meer berichten