Foto:

Buitenschilders exposeren in Galerie De Statenhoed in Twello

TWELLO – Bij de Kunstkring in Twello is zaterdag 16 februari om 15.00 uur de feestelijke opening van een nieuwe expositie; het is deze keer de beurt aan De Buitenschilders om hun werk tentoon te stellen. Werkstukken die de afgelopen jaren in Twello en omgeving zijn gemaakt, zijn te bewonderen tot 10 maart. De opening en expositie zijn vrij toegankelijk in het weekend van vrijdag 15.00 -1800 en zaterdag en zondag van 14.00 - 17.00 uur.

Bijzondere plekjes, doorkijkjes, gebouwen en natuur zijn in allerlei materialen in beeld gebracht. Denk aan de ruïne De Nijenbeek, maar ook het uitzicht vanaf het pontje bij de Worp. De bezoeker treft een mooi gevarieerd samengestelde expositie. Er zullen zeker schilderijen met plekken zijn, die men herkent. Overigens zijn de meeste werken te koop.

,,Buiten schilderen heeft zo zijn uitdaging, maar biedt een mooi leerproces," aldus Sjaak Crezee, bestuurslid en oprichter van De Buitenschilders-groep. Vanaf eind april en in de zomer van 2019, wanneer de natuur sprankelt en alles vol in bloei is, organiseert de Kunstkring Voorst voor het 5e jaar op rij voor haar leden Schilderen/Tekenen in de buitenlucht. Ook niet-leden kunnen kennismaken, maar dan in juli.

Al schilderend kun je het landschap en de omgeving op een bijzondere manier ervaren. Lekker buiten schilderen, met uitzicht over een weiland, markante gebouwen, akkers en boerderijtjes in de verte en de breed stromende IJssel. Kortom, laat je inspireren door wat er buiten is.

Belangstellenden voor het buiten schilderen, kunnen tijdens de expositie informatie krijgen. Vanaf eind april 2019 schilderen de leden elke derde donderdag van de maand (voor zover het weer het toelaat. De eerste vier maandagen van juli zijn voor iedereen die wil ervaren wat buiten schilderen is en wil kennismaken met de Kunstkring. De schilders stationeren zich op diverse plekken in de gemeente Voorst van 10.30 uur tot 16.00 uur. Kosten voor niet-leden 10,-- per keer. Voor informatie en aanmelding: Kunstkring Voorst, e-mail bestuurslid sjaakcrezee4@gmail.com

Meer berichten