Kijken met andermans ogen? Leen een levend boek! Kom langs in de Mensenbieb

Deventer - Bestaan er nog echte edelmannen? Hoe is het om dakloos te zijn? Wat heeft een veteraan allemaal te vertellen? Of een vluchteling? Op 16 februari biedt de Bibliotheek Deventer de mogelijkheid om in gesprek te gaan met bijzondere mensen. 

Elke maand staat er in de Bibliotheek Deventer een ander thema centraal. In februari staat het thema 'Collectie' centraal in boeken, muziek, films, activiteiten en bijeenkomsten. Op zaterdag 16 februari wordt de bibliotheekcollectie aangevuld met 'levende boeken'. 

Leen een levend boek
Mensen zijn van nature nieuwsgierig, maar houden vaak hun vragen toch voor zich. In de Mensenbieb hoeft dat niet. De Mensenbieb is een bibliotheek… met mensen, waar je levende boeken 'leent'. De levende boeken zijn mensen die je normaal niet zo snel zou spreken. Iedere bezoeker kan zijn of haar nieuwsgierigheid de vrije loop laten. De Mensenbieb brengt mensen letterlijk met elkaar in gesprek en draagt daardoor bij aan verbinding en meer wederzijds begrip in onze samenleving. Zoals je in de bibliotheek een boek leent, zo 'leen' je in de Mensenbieb een ander mens. Mensenbieb-ontmoetingen kunnen je blik verruimen en werelden openen waar je geen weet van hebt. In de collectie van de Mensenbieb in Deventer vind je onder andere een edelman, een veteraan, een vluchteling en een dakloze. Maar ook een veganist, een hoogbegaafde, een islamitisch theoloog en iemand in een rolstoel.

Het verhaal achter een gezicht
Uit de collectie kies je een mens met een bijzonder verhaal. Zonder betaling mag je 20 minuten met hem of haar spreken. Je hoort de verhalen die schuilgaan achter een naam, een woord, een gezicht. Na afloop van het gesprek heb je even met andermans ogen naar de wereld gekeken. Ben je geboeid geraakt door het verhaal dat je hebt gehoord? Vraag dan de bibliotheekmedewerkers naar boekentips die aansluiten bij het thema waarover je hebt gepraat. 

Mensenbieb in Deventer
De Mensenbieb is geopend op zaterdag 16 februari van 14.00 – 16.15 uur in de bibliotheek aan de Stromarkt. Ter plekke kan er een keus gemaakt worden uit de levende boeken. Van tevoren reserveren kan ook, via www.mensenbieb.nl/reserveren. De Mensenbieb is onderdeel van de campagne Lees met andermans ogen van De Leescoalitie.

Meer berichten