Foto:

Draaiende Derwisj dansen op de Canto Ostinato van componist Simeon ten Holt

Deventer - Donderdag 28 maart om 20.00 uur wordt in de Lebuinuskerk, Grote Kerkhof 38 te Deventer, de Canto Ostinato van Simeon ten Holt uitgevoerd door Toon H hagen, orgel en Draaiende Derwisj van Kardelen, dans.

In een van de mooiste kerken van Deventer wordt de Canto Ostinato uitgevoerd door Toon Hagen op orgel waarbij de draaiende Derwisj van Kardelen op deze minimalistische muziek hun devote, magische dans uitvoeren. De symbiose van de Derwisj dansers en de Canto Ostinato maakt het tot een prachtige, verstilde beleving.

Toon Hagen is als cantor organist verbonden aan de Grote Kerk te Zwolle. Zijn opleiding begon hij bij Egbert Klein. Vervolgens studeerde hij bij Rienk Jiskoot en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Aan het Arnhems conservatorium behaalde hij de aantekening improvisatie bij Bert Matter.
De Derwisj dansen hun wervelende dans op deze minimalistische muziek, dat een rustgevende positieve energie geeft. De Derwisj danser kan binnen een cirkel van 1 meter, ca. 30 minuten lang blijven draaien zonder te stoppen. Met de speciale kleding en zijn rechterhand omhoog gericht naar de hemel en zijn linkerhand omlaag naar de aarde, wil hij zijn ontvangen gaven delen.

De Canto Ostinato ontstond in het begin van de 70-er jaren van de vorige eeuw en is het meest uitgevoerde werk van de componist Simeon ten Holt (1923-2012). Het werk kreeg veel waardering in concertzalen en publieke ruimtes. De draaiende Derwisj van Kardelen zijn erg onder de indruk van deze muziek en dachten aanvankelijk dat deze minimalistische muziek speciaal voor hen was geschreven.

Entree € 15,00
Kaarten te bestellen via pwleeflang@hetnet.nl of 06 45 177 403
Kerk open v.a. 19.00 uur

Meer berichten