Foto: Niamh Murray

The Magic Numbers naar Deventer

Deventer -  The Magic Numbers treden 18 april op in Het Burgerweeshuis in Deventer. Zij kwamen na een onderbreking van vier jaar, vorig jaar terug met de release van hun nieuwe album 'Outsiders'. Het is album nummer vijf en geïnspireerd op het gevoel dat de vier altijd gehad hebben.

Door de mooie meerstemmige samenzang, blije muziekstijl en het jaren 60/70 gevoel die het debuutalbum wist op te roepen kregen ze al snel een hippie-imago aangemeten. Inmiddels heeft de band flink aan diepgang gewonnen en met stevigere nummers doen ze nu meer denken aan artiesten als Marc Bolan en Fleetwood Mac. In maart 2018 kwam de single 'Sweet Divide' uit.

The Magic Numbers bestaat uit twee broer-zus-koppels. Michelle en Romeo Stodart en Angela en Sean Gannon. De Britten vormen hun groep in 2002, en drie jaar later brengen ze hun debuutalbum The Magic Numbers uit. Inmiddels hebben ze verschillende keren over de hele wereld getoerd en waren ze te zien op festivals als Glastonbury, Lowlands en Pinkpop.

Zelf zegt Romeo Stodart dit over hun nieuwe album:
''Ik wilde nooit ergens deel van uitmaken, de coole kinderen op school, de zogenaamde boeven. Ik was altijd een buitenstaander, we zijn altijd een buitenstaandersband geweest. We horen er niet bij, en we zullen er niet bij horen en willen er niet bij horen, vooral nu.
Naarmate je ouder wordt, besef je hoe goed het voor je is om geen fuck te geven. Je beseft wat je al je hele leven probeert te doen. Creëer iets dat van jou is, je eigen wereld, je eigen opvattingen, maak iets speciaals, begin je eigen bende maar blijf altijd JIJ daarin.
Niet conformeren. Val niet in de rij. Wees vrij. Geïnspireerd zijn. Inspireren. Leef liefde. Aan alle buitenstaanders''

Concert: The Magic Numbers | Datum: 18-04-2019 | Locatie: Het Burgerweeshuis | Tickets: €23.00| Start kaartverkoop: Kaartverkoop is gestart

Meer berichten