Tuin Princen
Tuin Princen (Foto: François De Heel)

Cursus: 'Eigen moestuin-eigen voorraad'

Deventer - Droom jij ook van je eigen moestuin? En om het hele jaar door uit eigen tuin te eten? Leg hiervoor de basis met deze cursus van in totaal 4 dagdelen. Leer in twee praktijkochtenden de moestuin aanleggen èn in twee workshops groente en fruit inmaken voor je eigen wintervoorraad.

De cursus wordt gegeven in de belevingstuin en cursusruimte van zorgcentrum Humanitas in Deventer. Je gaat dus ook daadwerkelijk praktisch aan de slag. Geef je nu op via veltdz@gmail.com, of geef het door aan iemand anders.

23 maart De eerste praktijkdag gaat over de aanleg van je moestuin. Hoe groot moet deze zijn, hoe deel je deze in en hoe bereid je de grond voor. Ook bemesting komt aan de orde. Je gaat ook daadwerkelijk aan de slag in de belevingstuin van Humanitas.

11 mei Deze tweede praktijkdag ga je aan de slag met zaaien en planten. Welke gewassen kies je? Hoe ziet een teeltplan eruit en wat doe je met ziektes en plagen?

Op 10 augustus ga je aan de gang met groenten conserveren. O.a. komen de volgende verwerkingstechnieken aan de orde: wecken, zoetzuur maken, chutneys maken en fermenteren!

Op 28 september is tenslotte het fruit conserveren aan de beurt: : gelei maken, siroop maken, fruit konfijten en fruit op alcohol zetten komen aan de orde.

Deze all-in basiscursus wordt gegeven door Velt-lid en workshopbegeleider Derk Huizinga en vindt plaats in de belevingstuin en aanpalende cursusruimte van Zorgcentrum Humanitas in Deventer.

De cursus start op zaterdag 23 maart 2019 van 09:30 - 12:00, de overige data zijn 11 mei, 10 aug en 28 sept. Leden betalen 65 euro (leden 75 euro) voor de gehele cursus, inclusief ingrediënten en lesmateriaal, dat is 16,25 euro per cursusochtend! (tip: als je lid wordt, voor 30 euro per jaar, dan ontvang je direct de korting op de cursusprijs)

Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht bij veltdz@gmail.com.

Meer berichten