Foto: Gerreke van den Bosch

Ruim 1200 deelnemers aan start bij Schipbeeksurvivalrun

Bathmen - Op zondag 7 april gaan ruim 1200 deelnemers weer de strijd aan met de rode armband bij de Schipbeeksurvivalrun te Bathmen.

De organisatie heeft voor de deelnemers meerdere parcoursen uitgezet variërend van 5 km voor beginners tot 18 km voor de nationale survivaltop. In het parcours zitten natuurlijke hindernissen zoals door diepe moddersloten lopen maar ook gebouwde hindernissen waarbij veel in touwen geklommen moet worden. Vaardigheid in touwklimmen is dus een vereiste om het te halen. Dat de Schipbeeksurvivalrun steeds bekender of misschien wel beruchter wordt blijkt wel uit het feit dat dit jaar zelfs deelnemers mee doen uit Zweden, Zwitserland, België en Duitsland.

De start en finish is net als andere jaren op de Brink in Bathmen. Voor toeschouwers is een aparte fietsroute uitgezet zodat u op de fiets alles kunt zien en met uw favoriete deelnemer mee kunt fietsen. Maar liefst 200 vrijwilligers zullen alles in goede banen leiden en over de veiligheid van de deelnemers waken.

Wilt u 1200 atleten aan het werk zien in hun strijd tegen de rode armband want als men een hindernis niet haalt moet men de rode armband in leveren en krijgt men twee uur straftijd kom dan naar Bathmen. De nationale survivaltop start al vroeg om 09.15 uur en de laatste deelnemer zal om ongeveer 15.00 uur finishen.

Meer berichten