Zesde Broodfonds in Deventer komt eraan!

Deventer - "Goed dat er weer een nieuw Broodfonds komt waar ik mij kan aansluiten." Zo maar een reactie van een van de 50 zelfstandigen die maandagavond jl. aanwezig waren bij een informatiebijeenkomst in de Fermerie.

Een Broodfonds is een betaalbaar alternatief voor de vaak dure arbeidsongeschiktheidsverzekering. Twintig tot vijftig zelfstandigen vormen een vereniging die elkaar steunen bij ziekte. Iedereen zet per maand een vast bedrag opzij dat past bij zijn inkomen. Wie langdurig ziek is, krijgt van de anderen schenkingen om van te leven. Die kun je maximaal twee jaar achtereen krijgen. Deventer telt inmiddels vijf Broodfondsen die helemaal vol zitten. Vandaar dat er behoefte is aan een nieuw Broodfonds. Er is een landelijke organisatie die helpt om Broodfondsen op te richten. Jos van Bussel is landelijk voorlichter van de BroodfondsMakers (www.broodfonds.nl) en gaf maandag tekst en uitleg.

Geen glad verkooppraatje maar een goed onderbouwd verhaal. Na afloop hebben 26 enthousiaste mensen zich aangemeld voor de volgende bijeenkomst op 7 mei a.s. Wat opvalt is dat deze mensen heel diverse beroepen hebben: van hovenier, installateur, journalist, kunstenaar tot organisatieadviseur en alles wat hiertussen zit. Een leuke mix! We vergaderen de volgende keer bij grafisch ontwerper en illustrator Jim Kievit. De locatie is: Gasfabriek campus (Het Kantoor – Oval Office), Zutphenseweg 6 / 7418 AJ / Deventer. Voor de routebeschrijving zie: www.degasfabriek.com/contact.

Inloop is vanaf 19.00u en we starten om 19.30u. Bij voldoende deelname gaan we die avond besluiten om een nieuw Broodfonds op te richten en kiezen we een verenigingsbestuur. Heb je interesse of wil je hierbij aanwezig zijn, neem dan contact op met Clemens Geenen via 06-21210234 of info@peponderwijsadvies.nl.

Meer berichten