Foto: France

Concert Stichting Kamermuziek Deventer

Deventer - In de concertserie van de Stichting Kamermuziek Deventer zal op dinsdag 26 maart om 20.00 uur in de Grote Zaal van de Deventer Schouwburg een concert plaatsvinden dat wordt verzorgd door Oxalys in strijkkwartetbezetting en pianist Aleksandar Madžar.

Oxalys is een multi-instrumentaal ensemble dat bestaat uit strijkers, blazers en harp. Het treedt op in verschillende samenstellingen, vaak ook in samenspel met andere musici. In 1993 besloten negen studenten van het Koninklijk Conservatorium van Brussel tot de oprichting van Oxalys.

Enthousiast over hun ervaringen, besloten zij de samenwerking voort te zetten. In 2018 werd het 25-jarig bestaan gevierd met een CD-box en drie verjaardagsconcerten. Oxalys heeft zich ontwikkeld tot een kamermuziekensemble met een uniek karakter en een uitstekende internationale reputatie. In 2016 werd hun spel gehonoreerd met een Klara Prijs. Aleksandar Madžar is geboren in Belgrado en begon aldaar op 6-jarige leeftijd aan zijn muzikale opleiding. Later zou hij leerling worden van o.a. de vermaarde Daniel Blumenthal in Brussel. Hij won concoursprijzen in ondermeer Bolzano, Leeds en Genève, waarna vele internationale optredens volgden in solorecitals, kamermuziekuitvoeringen en als solist bij de belangrijke  orkesten. Als docent is hij verbonden aan de conservatoria van Brussel en Bern. Zowel Oxalys als Aleksandar Madžar werken vaak samen met andere musici en traden reeds enkele keren eerder op in onze serie. Nu met elkaar, in een boeiend programma.

Er worden werken gespeeld van Guy Ropartz (Trio voor viool, altviool en cello); Mozart (Pianokwartet KV 493) en Franck (Pianokwintet).
Meer informatie is te vinden op www.kamermuziek-deventer.nl
 

Meer berichten