Expositie kunstenares Jessica Heijkoop in Lebuinuskerk

Deventer - Vanaf 25 april tot 18 mei exposeert Jessica Heijkoop met stijlkamers in de Lebuïnuskerk. Een tiental "Stijlkamers" zijn door de Deventer kunstenares ingericht in de ambiance van de jaren vijftig tot heden. Daarin toont ze haar schilderijen van de afgelopen tien jaar.

,,Elke kamer geeft een andere stemming weer. Denk bijvoorbeeld aan de kinderkamer met wieg en kinderwagen uit de jaren vijftig en aan een kamer uit de jaren zeventig met veel oranje. Daarnaast komt er een heilige ruimte met, geschilderde ikonen." Jessica doet een oproep aan de lezer: ,,Mochten er mensen zijn die denken een passende vintagekast, tafel, stoel of ander voorwerp uit een bepaalde stijlperiode te bezitten en die voor de looptijd van de expositie aan mij willen uitlenen of ter verkoop aan bezoekers willen aanbieden, stuur dan een foto via mijn emailadres: jessicaheijkoop@gmail.com." Tien procent van de verkoopprijs gaat naar de Stichting Erfgoed Lebuïnuskerk.

De goederen kunnen gebracht worden op dinsdag 23 april vanaf 10.00 uur bij de kerk, voorzien van een sticker met prijs, naam en telefoonnummer. Afrekenen is na de tentoonstelling op zondag 19 mei tussen 11.00 en 17.00 uur.

Sinds 2015 is Jessica Heijkoop begonnen met het schilderen van portretten van familie en vrienden: tijdens de tentoonstelling worden door haar diverse workshops gegeven. De agenda is: dinsdag, engelen schilderen; donderdag, de basis van ikonen maken (uitleggen); vrijdagmiddag, portret tekenen van 14:00 tot 16:00 uur. De workshop duurt 2 uur en kost €25,00, inclusief materiaal en een kopje thee of koffie. Aanmelden bij Jessica Heijkoop, telefoon 06-20085870.

,,Deze tentoonstelling wil ik maken omdat het dit jaar precies 10 jaar geleden is dat het grootste gedeelte van mijn werk in vlammen opging", aldus Jessica. Maar je talent is niet verbrand, zei een vriendin toen ze zag hoe erg ik in shock was. Dié troostende woorden vergeet ik nooit meer". In het schoolgebouw 'De Plataan' waren meer ateliers van kunstenaars uit Deventer gevestigd. Al hun werk ging in de nacht van 28 op 29 januari 2009 verloren.

De openingstijden van de kerk zijn: van maandag tot en met zaterdag van 11:00 tot 17:00uur. Toegang tot de tentoonstelling is gratis, een vrijwillige donatie is welkom.

www.jessicaheijkoop.nl
 

Meer berichten