Foto: Bram Wassink

Ontwikkeling stadscampus bij station

Deventer - Topicus en de gemeente gaan de haalbaarheid onderzoeken van de ontwikkeling van de locatie van Topicus tegenover het station tot een ICT Campus. Daar kunnen werknemers werken, wonen, leren en ontspannen.

Het college heeft de ambitie om bij het station een stadscampus te ontwikkelen. Dat is één van de kansen die zich in het gebied voordoen.

Wethouder Liesbeth Grijsen: "We hebben met Saxion en Aventus goede onderwijsinstellingen en we hebben met bijvoorbeeld Topicus, Tauw en Witteveen+Bos sterke kennisbedrijven in onze stad. We zoeken uitdrukkelijk de samenwerking zodat we jong talent aan Deventer kunnen binden en Deventer economisch kunnen versterken."

In de zone die loopt van de omgeving van het station, via de Handelskade richting de haven zijn al deze bedrijven en onderwijsinstellingen gehuisvest. Er zijn ook al diverse initiatieven voor samenwerking, bijvoorbeeld als het gaat om de bundeling van opleidingsbehoeften.

In een krappe arbeidsmarkt is het aantrekken en vasthouden van jong talent een sleutel tot succes voor bedrijven en regio's. Voor jong talent is huisvesting de eerste prioriteit. Wonen is dan ook één van de elementen die Topicus op de ICT campus wil realiseren. Een ander belangrijk punt is het culturele aanbod dat in Deventer in ruime mate aanwezig is.

Meer berichten