Planten van hazelaars door Vrouwen voor Elkaar en kinderen van basisschool De Kleine Planeet
Planten van hazelaars door Vrouwen voor Elkaar en kinderen van basisschool De Kleine Planeet (Foto: Bert de Graaf)

Zonnige en gezellige plantochtend Stadsnoten

Deventer - Zo’n vijftig leerlingen van basisschool De Kleine Planeet en twintig vrouwen van het multiculturele Deventer netwerk Vrouwen voor Elkaar hebben vorige week hazelaars aangeplant op de Rielerenk, tegenover het Deventer Ziekenhuis.

De hazelaars gaan in de toekomst smakelijke en gezonde hazelnoten leveren, zodat het landschap in Deventer behalve groener ook weer wat gezonder en smakelijker wordt. De aanplant is onderdeel van de campagne Stadsnoten van Stichting Land & Keuken en De Ulebelt.

In groepjes gingen de kinderen samen met de vrouwen aan de slag met het aanplanten van de hazelaars. Tussendoor vermaakten de kinderen en vrouwen zich met natuuractiviteiten onder leiding van Willy Boogaard, die eerder de kinderen al notenles op school had gegeven. Na afloop van het plantactie werd er genoten van de notenkoekjes die door de vrouwen waren gebakken.

De aanplant is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Groen en Mens, die de planten financierde en de gemeente Deventer, die grond ter beschikking heeft gesteld en een financiële bijdrage deed voor de plantdag.

Met de campagne Stadsnoten vragen Stichting Land & Keuken en De Ulebelt aandacht voor de notenbomen en hun producten in de openbare ruimte. Behalve de aanplant, worden er lessen op Deventer basisscholen gegeven en excursies en kookworkshops georganiseerd.

Meer berichten