Voorkant kaft 'Muisje Pluis
Voorkant kaft 'Muisje Pluis (Foto: rechten: Linda Olthof-Bergman)

Boek 'Muisje Pluis' leert peuters over Nederland

Deventer - Op 20 april is de boeklancering van ‘Muisje Pluis’ met als ondertitel ‘Is er iemand die mij lief vindt?’ van Linda Olthof-Bergman uit Twello. De presentatie vindt plaats in de bibliotheek in Deventer.

Als moeder van twee jonge kinderen, laat zij met dit boek peuters en kleuters ervaren dat het belangrijk is dat er iemand om je geeft en laat ze tegelijkertijd de kinderen kennis maken met typisch Nederlandse kenmerken. Dit dubbele thema weet ze soepel te combineren in haar debuut als kinderboekenschrijfster.

In dit prentenboek, met tekeningen van Priscilla Bechan, gaat knuffelmuis Muisje Pluis op zoek naar iemand die hem lief vindt en met hem wil knuffelen. Tijdens zijn zoektocht komt hij verschillende Nederlandse kenmerken tegen, zoals de fiets, een molen en kaas.

“Kinderen zijn nieuwsgierig naar dingen die ze niet kennen. Muisje Pluis is dat ook en sluit aan bij de verbeelding van peuters en kleuters.” aldus Linda Olthof-Bergman. Met behulp van de verhalende omschrijvingen en de kleurrijke illustraties vergroot dit boek de woordenschat van jonge kinderen met woorden die staan voor wat Nederland te bieden heeft.

‘Muisje Pluis; Is er iemand die mij lief vindt?’ is vanaf 20 april online te koop via www.muisjepluis.nl of www.bol.com.

Meer berichten