De Nederlandse Filmnacht komt naar Deventer

Deventer - De Nederlandse Filmnacht toert door het land met de film Dirty God. Op donderdag 18 april zie je een speciale voorpremière van deze film in Filmhuis De Keizer. Actrice Vicky Knight en producent Marleen Slot zijn deze avond na afloop van de film aanwezig voor een Q&A.

Dirty God gaat over Jade (Vicky Knight). Zij woont samen met haar 2-jarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een wraakactie – een zuuraanval door haar ex – haar achtergelaten met blijvende littekens. Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Dirty God vertelt een verhaal over moed, moederschap en zelfacceptatie in het Londen anno nu.

Dirty God is het Engelstalige debuut van regisseur Sacha Polak. Voor de hoofdrol van Jade castte ze de 22-jarige Vicky Knight, die indruk maakt als debuterend actrice. Knight liep zelf als kind ernstige brandwonden op en werkte mee aan de film met een uitgesproken missie: "Met de film wil ik aan iedereen laten zien dat er een leven is na brandwonden, een leven dat uit meer bestaat dan alleen operaties."

De film was in januari de openingsfilm van IFFR 2019 en als eerste Nederlandse film ooit geselecteerd voor de prestigieuze internationale competitie van het Sundance Film Festival.

Voor kaarten (€6,00) en meer informatie kijk je op de website van het filmhuis: www.filmhuisdekeizer.nl

Meer berichten