Deventer auteur Almar Otten publiceert roman Gevallen Engelen

Deventer - Na 11 thrillers publiceert Almar Otten op 24 april zijn eerste roman, Gevallen Engelen. Hij heeft daar 12 jaar aan gewerkt.

In 2007 verscheen Verdwenen Chemie, de eerste thriller van Almar Otten en het eerste deel in de serie van Zeven Deventer Moordzaken. In 2018 werd het boek Elite uitgebracht, weer een Deventer moordzaak, waarvan de opbrengst werd besteed aan een boottocht en een geschenk voor de 1250 oudste inwoners van Deventer. De thrillers worden veel gelezen en goed gewaardeerd. Het boek Blauw Goud werd in 2012 bekroond met de Diamanten Kogel, de prestigieuze Belgische prijs voor de beste thriller van dat jaar. Het boek Vriendendienst werd in 2015 bekroond als beste boek van Overijssel.

In de perioden tussen de thrillers schreef Otten aan zijn roman. Na het afronden van het manuscript voor Elite vond Otten het tijd om zijn roman af te ronden. Hij schreef de laatste honderd bladzijden en vond de gerenommeerde uitgever AFdH, bekend vanwege de mooie vormgeving en productie, bereid om het boek uit te geven. Een samenspel tussen uitgever, auteur en vormgever leidde tot de titel Gevallen Engelen en een prachtige afbeelding van een schilderij van Breughel op de cover.

Gevallen Engelen is een echte roman. De psychologische ontwikkeling van de vijf hoofdpersonen staat centraal. Hoewel er geen moord moet worden opgelost, verloochent Otten volgens Chrisjan van Marissing van boekhandel Praamstra zijn talent als schrijver van spannende boeken niet. Gevallen Engelen is een pageturner van de bovenste plank. De lezer heeft geen rust tot hij de laatste bladzijde heeft gelezen.

Over Gevallen engelen

Vijf studenten wonen in een vervallen landhuis. Hun mysterieuze buurman, een filosoof, daagt hen uit om op zoek te gaan naar de waarheid. De twee vrouwen en drie mannen laten zich meevoeren in confronterende experimenten over waarheid, jeugdtrauma's en seksualiteit, gebaseerd op de ideeën van Michel Foucault. Ze komen daarmee gevaarlijk dicht bij elkaar. Hun vriendschap kan de loodzware last van het laatste experiment niet dragen. Ze verlaten het landhuis om een eigen leven op te bouwen maar beloven dat ze elkaar na vijfentwintig jaar opnieuw zullen ontmoeten. Dat gebeurt. Een dramatische apotheose volgt. Gevallen engelen is een meeslepend vertelde, rauwe roman over identiteit, vriendschap en de noodzaak tot verandering.
 
De afgelopen jaren publiceerde auteur Almar Otten (Deventer, 1964) elf thrillers die zeer succesvol ontvangen werden. Dit is zijn eerste roman en ook de eerste roman die AFdH Uitgevers publiceert.

Meer berichten