Deventer Schouwburg viert 150 jarig jubileum met grootse stadsmusical

Deventer - Op 8 mei 2020 bestaat de NV Deventer Schouwburg 150 jaar en viert dat onder andere met het jubileumevenement 'Meisje van de Waag'; een stadsbreed musicalproject over de stad Deventer.

De Schouwburg werkt voor dit evenement samen met Muziektheater Tabula Rasa van muzikaal leider Floor Lanz en regisseur Wilma Licht (o.a.The Passion Deventer 2016). Wijken, scholen, amateurgezelschappen en Deventer ondernemers worden actief betrokken bij dit project.

'Meisje van de Waag' is op 8, 9 en 10 mei 2020 te zien in de Deventer Schouwburg.

Musical Meisje van de Waag
Tabula Rasa heeft van Stichting Wesselings van Breemen uit Deventer de rechten van de musical 'Meisje van de Waag' gekregen. Het verhaal van 'Meisje van de Waag' is geen traditionele, historische musical over Deventer, maar een verhaal waarin de relaties tussen inwoners in het begin van de 20e eeuw centraal staan. Meisje van de Waag is een musical over lef; het lef om te durven dromen, het lef om verder te kijken dan je eigen wereld, het lef om voor jezelf op te komen, het lef om lief te hebben.

Meedoen met musical Meisje van de Waag?
Voor deze musical worden amateur zangers en acteurs gezocht. Negen maanden lang word je als deelnemer aan musical 'Meisje van de Waag' klaargestoomd door een professioneel artistiek team. Wil jij meedoen en ben jij 15 jaar of ouder? Meld je dan aan voor de audities op 15 en 16 juni via audities@tabula-rasa.nu 

Deventer Schouwburg 150 jaar Podium van de Stad
Hoe het allemaal begon: in de kroeg! De Deventer Schouwburg begint als Komediezaal in restaurant van Eede aan Het Grote Kerkhof. In 1870 wordt de schouwburg een officieel instituut met de oprichting van de NV Deventer Schouwburg door inwoners van de stad. In 1954 wordt een nieuwe Schouwburg geopend. Na 125 jaar gevestigd te zijn geweest aan het Grote Kerkhof verlaat de Schouwburg in 1995 die historische plek voor een spiksplinternieuw gebouw aan de Leeuwenbrug, de poort van de stad, tegenover het station. 

In 2020 viert de Deventer Schouwburg haar 150 jarig jubileum én het 25 jarig bestaan van het pand aan de  Leeuwenbrug. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden