Op zoek naar de meest betegelde tuin van Deventer

Deventer - De fractie van GroenLinks Deventer gaat dit jaar weer op zoek naar de meest betegelde tuin van Deventer. Wil je van je betegelde tuin af en kans maken op hulp van het TuinonttegelTeam van GroenLinks Deventer? Stuur dan een motivatie en een foto van je tuin naar actie@groenlinksdeventer.nl De jury kiest de minst groene tegeltuin uit en het team komt op 18 mei 2019 met een bak vol planten naar je toe!

Ook dit jaar steekt de GroenLinksfractie weer de handen uit de mouwen en gaan zij een uitverkoren Deventenaar helpen bij het vergroenen van zijn of haar tuin. Onder het motto "tegels eruit – groen erin" wordt ook dit jaar één tuin uitgekozen om te vergroenen.

Een groene tuin biedt verkoeling en zorgt ervoor dat het regenwater tijdens hevige regenbuien goed de grond kan intrekken; dit voorkomt overbelasting van de het riool. Ook kleine dieren zoals vogels, egels en insecten houden van een natuurtuin. GroenLinks Deventer ziet graag dat alle tuinen één ecologische verbindingszone vormen voor vogels en insecten en wil verstening tegengaan. De angst voor veel onderhoud is vaak niet terecht: je kan ook zelf met vrij simpele middelen, een fijne groene en bloeiende tuin aanleggen en onderhouden. En zeg nou zelf: een groene tuin is toch veel aantrekkelijker dan een grijze? Fractievoorzitter en lid van het TuinonttegelTeam Tjeerd van der Meulen: "we hebben de afgelopen jaren al veel mensen blij gemaakt met een vergroende tuin. Ook dit jaar zullen we met plezier weer een paar vierkante meters tegels veranderen in een paradijsje voor insecten, vogels en bewoners."

Het tuintegelteam zoekt de meest betegelde tuin die er om schreeuwt om aangepakt te worden. Stuur je foto en motivatie vóór 6 mei 2019 naar actie@groenlinksdeventer.nl . Op 9 mei maken we de winnaar bekend en op 18 mei komen we langs.

Meer informatie : deventer.groenlinks.nl

Meer berichten