Finalisten D-Town Rap Riots 2019 bekend

Deventer - Op zaterdag 25 mei vindt de grote finale van rapcompetitie D-Town Rap Riots in het Burgerweeshuis plaats. Na twee spannende voorrondes wisten Ander Niveau, Donutcare, Jay Junstinn, Serry, Young Teach en Yung Ahcim een plek in de finale te bemachtigen. Tijdens de finale worden de rappers beoordeeld door een vakjury bestaande uit hiphopsensatie Snelle, rapper Pjotr en Rens Peters van boekingskantoor Friendly Fire. 

In april konden rappers tussen de 14 en 22 jaar uit Deventer en omstreken zich aanmelden voor de Deventer rapcompetitie. Uit de twee voorrondes die plaatsvonden in The Mall Rivierenwijk en Walhalla is een zestal ijzersterke finalisten gerold. 'Het niveau lag hoog, de optredens waren zeer divers en er was veel respect en support voor elkaar wat zorgde voor een hele goede sfeer' aldus medeorganisator Fabian Schrijver over de voorrondes. De rappers werden onder andere beoordeeld op hun teksten, hun zogenoemde 'flow' en hun interactie met publiek. 

Tijdens de finale krijgt elke deelnemer 10 minuten de tijd om de jury om ver te blazen. Vooraf aan de finale krijgen de finalisten een spoedcursus podiumpresentatie van Pjotr om de puntjes op de i te zetten voor hun finaleshow. De uit Zutphen afkomstige Pjotr, winnaar van de landelijke hiphop wedstrijd Most Wanted 2018, bracht afgelopen maand zijn nieuwe zomerhit 'Zonneschijn' uit, die binnen no time in de 'Viral top 50' van Spotify stond. Dit jaar is Pjotr één van de drie artiesten uit de Burger Beurs, het talentontwikkelingstraject van het Burgerweeshuis.

De grote winnaar gaat naar huis met een prijzenpakket met onder andere een opname microfoon. Naast de finalisten staat ook rapper Snelle op het podium om een optreden te verzorgen. Ooit is hij zijn carrière gestart bij de rapcompetitie en nu een aantal jaar later te gast als finalejurylid en special guest. 

D-Town Rap Riots is een samenwerking tussen Jongerenwerk Raster en poppodium het Burgerweeshuis en wordt medemogelijk gemaakt door de gemeente Deventer, Stichting Wesselings van Breemen, The Mall en Walhalla. Met deze wedstrijd willen zij jongeren activeren om hun talenten te ontwikkelen, ze in contact brengen met elkaar én met artiesten die al een stap verder zijn. 

Finale ft. Snelle: Zaterdag 25 mei / Burgerweeshuis / Deur: 19.30 / Start: 20.00 / Gratis entree / 
 

Meer berichten