Voorstelling theatergroep Plusleo

Deventer -Theatergroep PlusLeo speelt in het voormalige kantongerecht op de Brink in Deventer de voorstelling "Vermissing van Fabiënne, of framing van 17 verwarde bewoners van het logement. De voorstellingen zijn van 23 t/m 26 mei. Kaarten á 11,- zijn te reserveren op plusleo.nl

Theatergroep Plusleo speelt dit jaar een nieuwe voorstelling opnieuw op een uitzonderlijke locatie. Het voormalige Kantongerecht (Brink 12) is dit keer plaats van handeling en locus delicti. Het gebouw dat bijna tweehonderd jaar dienst deed als huis van recht en rede geeft nu podium aan het theaterstuk Fabiënne. Het spel verspreidt zich door het hele gebouw, het publiek wordt van ruimte naar ruimte geleid.

Alle ruimtes hebben hun eigen typische bewoners. Elke ruimte heeft een venster dat uitkijkt op de binnenplaats. Op die binnenplaats spelen kinderen, waaronder Fabiënne een meisje van drie jaar, beschermd door de hoge muren van het gerechtsgebouw. Tot het noodlot toeslaat en de wereld van de bewoners in de war gebracht wordt.

Vermissing van Fabiënne of Framing van 17 verwarde bewoners van het logement is een tragisch-hilarische voorstelling die vertelt over een vereenzaamde bejaarde, een PVV stemmende stiefzoon, een godvruchtige verpleegkundige, een zakenvrouw met bindingsangst, een geknakte balletdanseres, een carrière-mannetje met smetvrees, een overspelige studente rechten, een moeder van een gedichten-schrijvende zoon, en bedlegerige Heerenveen-fan, een alleenstaande caravan-eigenaar, een man zonder sleutelbos, een vrouw met een gelukkig huwelijk, een pooier met mobielverslaving, en een escort zonder pincode.

Locatie: voormalig Kantongerecht, Brink 12 Deventer

Reservering: www.plusleo.nl

Meer berichten