Kraaikoppen, Koeien en Koningin komen op Dier&Tuin fair

Bahtmen - Op Hemelvaartsdag 30 mei vertellen standhouders graag over zeldzame hoenders, duiven en konijnen soorten, hoort u over wiet etende koeien en krijgt u het verhaal over het paleis van de bijenkoningin. Bovenal is het smullen van een mooie tuin van de familie van Ark, allerlei kunstvormen en gezelligheid.

Pels en Pluim Laren is erin geslaagd een bijzondere variatie unieke dieren, hobbyisten en professionals op haar Dier&Tuin fair te presenteren. Zo zal melkveehouderij Enderink-Enneman vertellen over haar hennep etende Fleckvieh koeien. Ja, echt de koeien zijn aan de wiet. Maar naast zeldzame hoenders, zoals het ras van het Jaar : de Kraaikoppen, is er ook een modeltuin aangelegd door Haneveld uit Laren. Ook telers van moestuingroentes, microgroentes, Afrikaanse vogels gemaakt uit oude koelkasten en Nederlandse landgeiten compleet met bokkenwagen zult u er treffen. Kinderen kunnen er zelf tuinkers zaaien, mogen konijnen aaien en ravotten in het stro terwijl bezoekers toekijken vanaf het terras met een sapje en hapje genieten van het zicht op grazende koeien.

De kraaikop is een zeldzaam oud Nederlands hoenderras dat zijn naam dankt aan de typische vorm van zijn kop dat aan de kop van een kraai doet denken. Ook Uilebaardhoenders maken hun opwachting. Een kip met een baard zien of paardenmassage? Kom dan Hemelvaartsdag naar de Broekhuisdijk 2 in Bathmen, net op de grens van Laren-Bathmen. Hier is de tuin en het fairterrein en de toegang is gratis. Een vrije gift is welkom. Ruime parkeergelegenheid voor fietsers en auto's.

Meer berichten