Het expositiepand met de exposant
Het expositiepand met de exposant (Foto: M.J.Brucce)

'Vertellen met Kunst', een expositie van werken gemaakt door Fred Bruce

Deventer - In een voormalige woondesign winkelpand (Carlos in huis) in de Smedenstraat 66-68 wordt in de maand juni een expositie gehouden van beelden, schilderijen en gedichten van de Diepenveense kunstenaar.

Geboren in Hengelo en zijn tienertijd doorgebracht in de zestiger jaren in Diepenveen, is na diverse omzwervingen in 2014 de woonlocatie in Diepenveen weer terug gevonden en wel op de locatie van het ouderlijk huis aan de Brinkerinckbaan.

Naarmate je ouder wordt en je lichaam vergrijsd, stapelen de kleuren van het leven. Dit is ook waar het omdraait in de expositie. Fred noemt zich daarbij een nieuwsgierige autodidact.

Van kinds af aan begonnen met tekenen, natekenen en boetseren werd een basis gelegd voor een levenslange ontdekkingsreis van kijken, voelen en weergeven. Daarbij heeft de technische achtergrond als bouwkundige bijgedragen in het zoeken en vinden van expressietechnieken.

Het geheel geeft een totaalbeeld van een introvert gevoelsmens, die op deze wijze ontspanning vind en kan uiten wat hem raakt en beleefd heeft. Een ieder wordt uitgenodigd voor een bezoek, want kunst kijken kost niets! (kopen kan tegen een redelijk bod)

Meer berichten