Orde van de Waddendienst


Twello - Op vrijdagmiddag 31 mei houdt de Groninger Kunstenaar Johan van der Dong, een lofprijzing op de Waddenzee. In deze lofprijzing wil hij het publiek bewust maken van de gevaren die de plasticsoep voor ons leefmilieu in zich heeft. De Performance vangt om 15.30 uur aan.

Velen van u herinneren zich wellicht De Pepsiproef nog, waarbij je verschillende soorten cola te drinken kreeg waarvan Pepsi uiteraard de beste en enige was. In de Performance waarmee Van der Dong het publiek tegemoet treedt zal hij dan ook benadrukken dat er uiteraard maar een Waddenzee is, die naar meer smaakt. In een dienst aan de Waddenzee zal hij dit stukje natuur eer bewijzen door te laten zien hoe gevaarlijk het plastic voor mens en dier is, en hoe zeer het ons leefmilieu bedreigd.

Via zijn Blender zal hij de maaltijd van het Wad gaan bereiden om het publiek te laten ervaren van wat wij allemaal ongemerkt binnen krijgen. Een aantal mensen in het publiek zal hij daarom gaan vragen om dit symbolisch tot zich gaan nemen waarna hij de zegen over het Waddengebied uit zal gaan spreken.

Johan van der Dong trok internationaal de aandacht met projecten zoals 'De Hotline van God' (2009), Postbus van God (2007), en de Postbus van Allah (2010).

Deze Performance is te zien op vrijdag 31 mei 2019 om 1500 uur in/nabij galerie De Statenhoed, Dorpsstraat 11a te Twello Aanvang 15.30 uur

www.johanvanderdong.nl

Meer berichten