Fête de la Nature: gratis kookles voor kinderen

Joppe - Tuinderij De Veldhof in Joppe viert op zondag 26 mei het Fête de la Nature met gratis kooklessen voor kinderen. Nadja van den Berg van Cucin@Casa uit Eefde laat kinderen dan ontdekken hoe lekker vers bereid eten is.

Op de tuinderij gaan de kinderen op ontdekkingstocht. Hoe groeien groente en fruit en welke wilde kruiden kun je gebruiken? De kinderen mogen zelf plukken en bereiden samen met Nadja een heerlijke maaltijd, in de buitenkeuken of in een pot boven een zelfgemaakt vuur. De workshop wordt gegeven op de natuurspeelplaats van de tuinderij en is van 14 tot 16 uur. Het aantal deelnemers is beperkt. Er kunnen maximaal 15 kinderen van 7 tot 12 jaar meedoen. Aanmelden kan op site van Fête de la Nature.

Nadja vertelt over haar ervaringen: "Kinderen vinden het leuk om te koken. Door de nieuwe smaakjes die kleurrijk op het bord liggen, hebben zin om te proeven en te eten. Samen ingrediënten verzamelen in de moestuin en dan je eigen eten mogen bereiden. Trots kunnen zijn op wat je samen gemaakt hebt is een grote stimulans voor kinderen. Aanraken, bekijken, ruiken en proeven. Dat is eten op een speelse manier. Ook leren de kinderen wat er in het seizoen te krijgen is.

Onze kinderen zijn de toekomst, zij kunnen leren hoe liefdevol met de natuur en hun eten om te gaan. Ik heb inmiddels heel wat ervaring in het koken met kinderen, zowel op basisscholen als op de boerderijschool, waar we koken met wat er voorhanden is van het land."

De kinderworkshop kan ook op anderen momenten worden georganiseerd voor een groep van minimaal acht kinderen. Als een leuke activiteit voor een kinderfeestje bijvoorbeeld. Of als een natuurles voor een basisschool. Maar dan staat er wel een vergoeding tegenover. Wie daar interesse voor heeft kan contact opnemen met Nadja via info@cucinacasa.nl.

De workshop kan ook voor volwassenen worden gegeven. Nadja verzorgt op Tuinderij De Veldhof ook regelmatig Het VeldRestaurant. Dit is een kookdemonstratie met uitgebreide Italiaanse lunch, gemaakt met vers geoogste groente van het land. De eerstvolgende datum vind je in de aganda van De Veldhof op https://www.tuinderijdeveldhof.nl/agenda

Tuinderij De Veldhof ligt op de Veldhofstraat in Joppe.

Meer berichten