Silvester Zwaneveld presenteert nieuwe ToekomstMakers Show in Deventer Schouwburg

Deventer - Je wilt het anders doen, maar… hoe dan? Waar begin je om de wereld beter te maken? Voor jezelf natuurlijk maar ook voor je kinderen en kleinkinderen.

Wat kan je nu al doen, ook als je geen bakken met geld kunt investeren? De ToekomstMakers presenteren hun frisse blik en jonge kijk en pitchen wat zij nu al doen tijdens de ToekomstMakers Show in de Deventer Schouwburg. Na afloop kan je niet anders dan meteen over gaan tot actie! De show wordt gepresenteerd door cabaretier Silvester Zwaneveld. Kaarten zijn voor deze eerste try-out gratis (normale prijs € 7,50). Bestel je gratis tickets via www.deventerschouwburg.nl. Vol = vol. 

ToekomstMakers Show met prijs
De ToekomstMakers Show is een avondvullend programma met pitches van jonge doeners en korte verrassende optredens. Een entertainende show vol vaart die als een raket de toekomst in schiet. Een show die je laat verwonderen, lachen en nadenken. Met een jury- en publieksprijs voor de beste presentatie. 

Wat zijn ToekomstMakers?
ToekomstMakers zijn young professionals uit Oost-Nederland. Zij willen niet langer wachten en doen nu al iets om de wereld beter te maken. Bijvoorbeeld door meubels te produceren van gerecycled materiaal, regenwoud te redden vanuit Deventer of te ontwerpen met zo min mogelijk ballast voor de natuur. Afgelopen najaar verzorgden de ToekomstMakers de lunchbijeenkomsten in de Schouwburg waarbij telkens een jonge maker, denker of doener zijn/haar visie presenteerde op een meer duurzame wereld. 

Jan Terlouw 
Het idee om jonge mensen een podium te geven is ontstaan na de jaarlijkse Deventer Jan Terlouw Lezing. De Lezing wordt elk jaar in december gehouden. Na Jan Terlouw en Bas Heijne is hoogleraar en terrorisme-expert Beatrice de Graaf (1976) de hoofdspreker van de derde editie op 12 december in de Deventer Schouwburg.  

De eerste Lezing was naar aanleiding van het onvergetelijke tv optreden van Jan Terlouw bij De Wereld Draait Door in 2016. Jan Terlouw: "Als ik de jeugd zie zitten… dan denk ik: potverdorie, daar zijn we toch voor. Ik heb een prachtig leven gehad. Ik wil dat jullie dat ook hebben. We kunnen niet langer wachten." De Toekomstmakers voegen hier aan toe: "Wij doen het al en jij kan nu ook al in actie komen!"

Silvester Zwaneveld
Cabaretier Silvester Zwaneveld (49) is vooral bekend van het cabaretduo Arie & Silvester, daarnaast is hij regisseur en maker van animatiefilms. Silvester: "Er zijn zo veel goede ideeën om te verduurzamen, maar de snelheid waarmee dingen veranderen laat te wensen over en daar wil ik wat aan doen. Ga nou door, denk ik dan, doe nou gewoon!"

ToekomstMakers Show (try out). 
27 juni | 20.30 uur 
Kaarten: gratis | Bestellen verplicht via www.deventerschouwburg.nl

 

Meer berichten