Etty goes Cycling voor goede doel

Deventer - Donderdag 6 juni is het zover. Een groep van bijna 60 leerlingen, docenten en ouders van het Etty Hillesum Lyceum fietst vanaf de Oegandese ambassade in Brussel terug naar Deventer. Een tocht van zo’n 280 kilometers, verdeeld over drie etappes. Met de fietstocht wordt geld ingezameld voor de Kasozischool in Oeganda.

De deelnemers komen uit alle scholen van het Etty Hillesum Lyceum en trainen wekelijks volgens een strak schema, uitgezet door enthousiaste docenten. De start van de trainingslocatie is elke week een andere Etty school.

De leerlingen en scholen hebben er hard aan getrokken dit rond te krijgen, want het is niet niks met zo’n ploeg op pad. Vervoer, logistiek, overnachtingsadressen met ontbijt en avondeten, trainingsschema’s: het vergt een flinke organisatie. Profile Riesewijk de Fietsspecialist en Print4textiel hebben voor de shirtjes gezorgd. Braamhaar aanhangwagens levert gratis een aanhanger voor de fietsen.

Met het geld dat de fietsers ophalen wordt de komende drie jaar het onderwijs op de Kasozischool in Oeganda versterkt. Voor elke twee leerlingen van de school wordt een boek verstrekt in de vakken Engels, wiskunde, scheikunde en maatschappijleer. Daarnaast worden boeken verstrekt in de lokale taal en heeft de school een keuze in een extra vak. De stichting Knowledge for Children zal de docenten training geven in het lesgeven met boeken en een interactieve lesmethode. Dankzij de bibliotheek die gebouwd is tijdens het bezoek van de ambassadeurs van Etty goes Uganda in februari, kunnen ze goed bewaard worden.

Maar met het geld dat de fietsers inzamelen wordt nog meer gedaan. Het management van de school en de ouderraad krijgen training in basis leiderschapsvaardigheden en projectmanagement, zodat zij uiteindelijk in staat zijn om de school zelfredzaam te maken.

Samen met de ouders, de docenten, de kerk en het schoolmanagement van de Kasozischool is gekozen voor dit driejarige programma. Het is een samenwerkingsproject tussen de lokale gemeenschap, het Etty Hillesum Lyceum en de stichting Knowledge for Children. De ouders van de leerlingen van de Kasozischool en het Etty Hillesum Lyceum dragen naar draagkracht bij en Knowledge for Children voert het programma uit.

Zaterdag 8 juni komen de fietsers aan op Het Vlier om 17.00 uur waar zij feestelijk onthaald worden.

Wilt u de fietsers ondersteunen? Stort dan onder vermelding van Etty goes Cycling op NL07 RABO 0327 5740 70 t.n.v. St. Etty goes Uganda.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden