Danny aan het werk.
Danny aan het werk. (Foto: Egbert Scheffer)

Street Art op spoorbrugtrap door Danny Rumbl

Deventer - In mei 2019 presenteert Street Art Streets hun derde muur of beter gezegd een trap. Voor het project ‘Natuurpark Deventer IJsseloevers’ heeft de gemeente Deventer Street Art Streets benaderd om de spoorbrugtrap bij de uiterwaarden te verfraaien. Rumbl heeft een zich laten inspireren door de Ossenwaard, hij vond onder andere twee bijzondere vogels die broeden in dit gebied een mooi onderwerp om mee aan de slag te gaan.

Aan de kant van de IJssel zie je boven een Kwartelkoning en onder een Porseleinhoen. Aan de zijde van De Worp schiet een haas (geïnspireerd door het logo van IJssellandschap) door de benen van een persoon die in roze korte broek het gebied in loopt. Dit geeft de soms lastige combinatie van recreatie en natuurgebied prachtig weer, en zet de bezoekers hopelijk aan het denken, als ze het gebied in of uit lopen. De bloemen en planten zijn ook geïnspireerd door de flora rond om de trap. En door het kleurgebruik past de trap prachtig in dit mooie natuurpark.

Kunstenaar Danny Rumble
Voor deze spoorbrugtrap is Street Art Streets uitgekomen bij kunstenaar Danny Rumble uit Rotterdam. Hij is gespecialiseerd in het schilderen van cartoons en beesten, die hij in de gekste vormen weet toe te passen. Bekijk meer van zijn werk op https://dannyrumbl.com/

Street Art Streets
Het project Street Art Streets is een initiatief van Deventenaren Mano Scherpbier en Egbert Scheffer. Zij zijn van mening dat de stad wel wat extra eigenwijsheid en vernieuwing kan gebruiken. Afgelopen jaar onthulden zij de eerste mural gemaakt door Joren Josha in het Sluiskwartier, als onderdeel van de viering van Deventer 1250. En in april 2019 de tweede aan de Zutpenseweg door Johan Moorman in het kader van het 50-jarig bestaan van de Stichting Wesselings- van Breemen.

Meer berichten