Onder aanvoering van Sfeerteam ADHD liep een grote groep Eagles-supporters voorafgaand aan Go Ahead Eagles - FC Den Bosch van de Deventer binnenstad naar De Adelaarshorst. (Foto: Henny Meyerink)
Onder aanvoering van Sfeerteam ADHD liep een grote groep Eagles-supporters voorafgaand aan Go Ahead Eagles - FC Den Bosch van de Deventer binnenstad naar De Adelaarshorst. (Foto: Henny Meyerink) (Foto: )

Honderd meter clubliefde als apotheose van 15-jarig jubileum

Deventer - Sfeerteam ADHD. De supportersgroep bestaat 15 jaar en is niet meer weg te denken uit De Adelaarshorst. 15 jaar aan sfeeracties leidden tot een prachtstuk voorafgaand aan de wedstrijd in de play-offs tegen FC Den Bosch. Een 100 meter groot spandoek vulde de gehele IJsseltribune. Brian Bruggemann is een van de drijvende krachten achter de sfeeracties.

Door Jeroen Achtereekte

Sfeerteam ADHD pakte groots uit voor de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch in de Play-Offs. "Erg tof dat het allemaal zo goed gelukt is. Wij hebben het een half jaar stilgehouden. Dat allemaal om iedereen te verrassen. Na al die jaren in het sfeerteam is niets ons te gek."

Bruggemann zit al een tijd bij Sfeerteam ADHD. "Het is eigenlijk met de paplepel ingegoten. Met 5 anderen begon mijn vader 15 jaar geleden met het sfeerteam. Inmiddels is mijn vader 8 jaar geleden gestopt en heb ik eigenlijk zijn stokje overgenomen. Ik was een jaar of 9 en keek mijn ogen uit bij verschillende sfeeracties. De afgelopen 3 jaar ben ik echt fanatiek betrokken bij alles wat wij doen."

Het sfeerteam is momenteel 20 man sterk. Bruggemann omschrijft het team als een hechte vriendengroep. "Heel hecht zelfs. Als wij een doel hebben, halen wij die ook. Het 100 meter lange spandoek op de IJsseltribune was mijn idee en iedereen zei: 'Brian, je weet niet wat je doet'. Maar wij drukten de plannen er doorheen. Na een half jaar bikkelen is het zo tof om te zien dat wij zo iets groots kunnen neerzetten. Voldoening is het juiste woord."

Bescheiden als hij is, wil de sfeermaker niet met de eer strijken. "We doen het met z'n allen. Nu sta ik even op de voorgrond, maar morgen is dat weer iemand anders. Al die complimenten zijn natuurlijk erg fijn, maar iedereen draagt zijn steentje bij." Door de jaren heen zijn er 3 acties die er bij Bruggemann direct uitspringen. "Met stip op nummer 1 staat het laatste spandoek tegen Den Bosch. Op plek 2 staat toch echt de actie in het uitvak bij FC Twente. Daar bleek dat niets voor ons te groot of te klein is. Op 3 komt het 'Beat the Bastards'-spandoek tegen Zwolle."

Nu het jubileum is gevierd, blijft het sfeerteam niet stilzitten. De groep oppert het idee om van vak 7 een heus Sfeervak te maken. "Het idee ontstond eigenlijk nadat wij geregeld overal op de B-Side fanatieke groepen zien, die elkaar niet horen, niet begrijpen. Liederen lopen door elkaar heen en dat is zonde. Het idee klinkt heel hard, maar zo bedoelen wij het niet. Simpel gezegd willen wij alle fanatiekelingen centreren op vak 7, waardoor we met ongeveer 300 man de hele B-Side kunnen meenemen in het fanatisme. Alles om de sfeer nog beter te maken en die gasten op het veld te laten presteren", besluit de Deventenaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden