Boekpresentatie Marcel Herms in boekhandel Praamstra

Deventer - Uitgeverij Petrichor, podium in boekvorm, presenteert (you're the) Bone Machine van Marcel Herms op zaterdag 29 juni - 14:00 uur in boekhandel Praamstra (Keizerstraat 2).

Dat Marcel Herms een bijzondere kunstenaar is blijkt wel uit zijn meer dan spannende schilderijen, tekeningen, objecten, grafisch werk, kunstenaarsboeken en zelfs audio-art. Zijn aan muziek gerelateerde werken zijn rauw, krachtig en vaak bizar. Maar altijd is zijn werk eigenzinnig. En juist die combinaties worden tot ver over de grenzen opgemerkt getuige zijn vele samenwerkingen met kunstenaars over de hele wereld.

 Zijn werk is opgenomen in allerlei (inter-)nationale publicaties (zoals Inside Artzine, Proper Gander, Bananafish en nog veel meer) en heeft hij voor veel verschillende muzikanten en bands platen- en cdhoesjes ontworpen. Daarnaast werkte hij samen met veel verschillende internationale beeldend kunstenaars en met (Amerikaanse) dichters als Hex'm J'ai, Ahmad Alkhatat, Crank Sturgeon en vele anderen. Naast het werken in opdracht produceerde hij tal van publicaties met de
Amerikaanse underground uitgeverij the Alien Buddha Press . 

Nu presenteert hij zijn nieuwste boek (you're the) Bone Machine bij de al evenzeer eigenzinnige uitgeverij petrichor uit Deventer.  '(you're the) Bone Machine' is een gelimiteerde handgemaakte uitgave van 20 exemplaren met zeefdrukken en prints over een oud anatomie handboek. Dit levert unieke en onverwachte resultaten op. Elk boek is anders en telkens wordt de lezer / kijker verrast door de intensiteit van het werk.

Tentoonstelling
Gelijktijdig met de boekpresentatie opent ook de tentoonstelling van het werk van Marcel in de boekhandel. Deze tentoonstelling is te zien tot 17 augustus tijdens openingstijden van boekhandel Praamstra.
Voorafgaand aan de presentatie zal de al even eigenzinnige kunstenaar / muzikant Quinten Dierick een korte performance
geven. Zijn geluidsproject E.M.I.R.S. bestaat uit experimentele, surreële geluidswerken. Ondanks steevaste grilligheid sterk poëtisch. E.M.I.R.S. Staat voor: Ex Me Ipsa Renata Sum, = uit mijzelf word ik herboren. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden