Lezing: Architectuur in tweede helft van de 20ste eeuw

Gorssel - Monique Hafkamp geeft woensdag 26 juni een lezing over Architectuur in tweede helft van de 20ste eeuw.

Monique Hafkamp toont in deze lezing, hoe Modernisme en Postmodernisme de bouwkunst in de 2e helft van de 20e eeuw bepalen. De vorm en de techniek van het Modernisme in de architectuur kwam goed van pas bij de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog.

Het Modernisme ontstond aan het begin van de 20e eeuw en wordt gekenmerkt door functionaliteit in vorm, materiaal en constructie. Maar die functionaliteit ervaren velen op den duur als onpersoonlijk en voorbij de menselijke maat. Welke vormen het Postmodernisme brengt, soms met humor en gevoel voor traditie, ziet u gedurende deze lezing.

Pluspunt (www.pluspuntgorssel.nl) organiseert eens per veertien dagen een lezing of presentatie met warme maaltijd in ’t Trefpunt, Molenweg 55 te Gorssel. Alle 50+ers uit de omgeving zijn van harte welkom. Wij komen op woensdag van 10.30 tot 13.30 uur bijeen. Begonnen wordt met een kopje koffie of thee.

Om 11.00 uur begint de lezing of presentatie. Daarna is er een glaasje wijn of fris en om 12.30 uur een warme maaltijd. De kosten bedragen € 9,50. Alleen lezing en koffie € 6. Reserveren kan niet. Voor inlichtingen en ideeën kunt u terecht bij Janny Eshuis (0575 492391) of Hans de Weger (06-44782873).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden