Nog zonder kostuums was er een voorproefje te zien tijdens het Deventer Open Podium
Nog zonder kostuums was er een voorproefje te zien tijdens het Deventer Open Podium (Foto: Ronald van Dam)

La TalenTia op koers voor jubileum voorstellingen

Deventer - In het weekend van 29 en 30 juni sluit Musical & Theaterschool La TalenTia haar 10-jarig jubileumjaar af met 2 voorstellingen in de grote zaal van de Deventer Schouwburg.

De eindvoorstelling “Kom aan Boord” is een humoristisch familiemusical door een groep van 55 leerlingen in de leeftijd van 8 t/m 20 jaar. Met zelf geschreven teksten op muziek uit diverse musicals waaronder Mama Mia, Tarzan, La La Land en The Greatest Showman valt er een hoop te beleven aan boord van een cruiseschip. De kaartverkoop voor deze voorstellingen loopt via de website van de Deventer Schouwburg.

Het is inmiddels de 9e eindvoorstelling in de grote zaal van de Deventer Schouwburg, de allereerste voorstelling vond plaats in Theater Bouwkunde. Dit jaar spelen de talenten voor het eerst 2 voorstelling in een weekend, de première op zaterdagavond 29 juni 2019 en op zondag een middagvoorstelling. Tel daarbij de voorbereidingen op donderdagavond en vrijdagavond en je weet dat dit voor de leerlingen een unieke ervaring zal worden op het grote podium. De kaartverkoop voor beide voorstellingen loopt via de website van de Deventer Schouwburg.

Dat er nog altijd een grote belangstelling voor musicals is blijkt wel uit feit dat er ieder jaar toch wel weer tussen de 30 en 40 aanmeldingen komen voor een proefles. Afgelopen week konden alle kinderen op de wachtlijst een gratis proefles volgen bij de musical en theaterschool voor een plekje in de groep voor het nieuwe seizoen 2019/2020. Wederom was het aanbod heel erg groot en was het lastig om keuzes te maken uit de zeer enthousiaste belangstellenden. Uiteindelijk zijn er 8 kinderen geselecteerd om begin September 2019 in te stromen bij deze enthousiaste musicalgroep. U begrijpt het goed, de groep voor het nieuwe seizoen zit al weer helemaal vol. Begin 2020 kunnen belangstellenden zich weer inschrijven op de nieuwe wachtlijst.

Voor het nieuwe lesseizoen is La TalenTia op zoek naar een nieuwe zangdocent(e) die het stokje wil overnemen van Jeroen Voorhorst. Na 4 hele mooie en succesvolle jaren heeft Jeroen een andere uitdaging aanvaardt die helaas niet meer te combineren is met het lesgeven op de vrijdagavonden. Lijkt het jou leuk om de zanglessen te verzorgen bij deze musicalschool, kijk dan snel even op de website www.latalentia.nl

Meer berichten