Foto:

Bijzonder locatietheater op landgoed het Oostermaat

Okkenbroek - Op 21 en 22 juni is het jachthuis op landgoed het Oostermaat het decor van een bijzonder theaterstuk. Theatergezelschap Kalterflug speelt in de bostuin van het huis aan de Oostermaatsdijk de voorstelling Bravaa. In de voorstelling wordt het publiek deelgenoot van een eeuwenoud geheim dat wordt bewaard door een besloten genootschap.

Andrea Bergs en Rob te Wierik van In het huis van… verhuren al enige jaren het jachthuis als unieke vakantiewoning. Kalterflug uit Enschede zocht bijzondere locaties in Overijssel als decor voor de nieuwe voorstelling. Het voormalige jachthuis in Okkenbroek voldeed perfect aan die wens. Volgens artistiek leider Jelle Smit speelt het huis en de tuin een grote rol in het geheel. Het jachthuis was eigendom van Abraham Capadose, oud-president commissaris van Koninklijke Olie, precies de locatie waar het verhaal zich af zou kunnen spelen.

In de voorstelling vertellen Per en Fere, twee leden van een geheim genootschap, over een eeuwenoud geheim dat de gehele mensheid in zijn greep houdt. Bravaa is een betoverende voorstelling over geheimen, verlangens en onmetelijke kennis. Het stuk wordt gespeeld door drie acteurs die worden begeleid door een vijfkoppige band.

In het huis van… verhuurt enkele uitzonderlijke huizen en stelt deze nu en dan beschikbaar voor voorstellingen. Eerdere theateroptredens vonden plaats In het huis van Jo Daggert in de uiterwaarden bij Deventer, tijdens het Schuurtjesfestival In het huis van Henne v/d Enne en in Hotel in het huis van Deventer dat eind 2018 geopend is.

Gezelschap Kalterflug speelt het liefst op locaties die niet voor de hand liggen. De groep heeft de afgelopen jaren gespeeld in oude kerken, fabriekshallen, boerenschuren en in sekstheater Casa Rosso op de Wallen. De nieuwe voorstelling wordt behalve in Okkenbroek ook opgevoerd op kasteel Warmelo in Diepenheim en op Landgoed Algoed in Enschede.

De voorstelling Bravaa wordt op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni gespeeld in de Bostuin, rond de vijver van het jachthuis. Tuin open vanaf 20.00 uur, de voorstelling begint om 21.00 uur. Voorafgaand en na afloop is de bar open voor een heerlijke Deventer Davo bier en home made fingerfood.

Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via www.kalterflug.nl.

Meer berichten