Meet-up over klimaatcrisis in bibliotheek Deventer

Meet-up over klimaatcrisis in bibliotheek Deventer

DEVENTER – In de samenleving is een steeds grotere groep mensen die verder wil gaan dan het tekenen van petities voor een beter klimaatbeleid, en die het gevoel heeft dat de regering niet luistert naar klimaatstakers. Voor wie zich daarin herkent, organiseert Extinction Rebellion (XR) Deventer e.o. op vrijdag 28 juni om 16:00 uur een meet-up. Plaats van handeling is de benedenverdieping van de centrale Bibliotheek, Stromarkt 18 in Deventer.

De meet-up bestaat uit twee delen. Paul Hendriksen van o.a. Transition Towns, lokaal verduurzamen en ecodorpennetwerk Nedeland (Duurzame 100 Trouw) geeft een presentatie over de realiteit van dit moment op gebied van klimaatontwrichting en het massale uitsterven van plant- en diersoorten. Onlosmakelijk zijn mensen met de rest van de natuur verbonden, bijvoorbeeld: zonder bestuivende insecten zitten ook wij al heel snel zonder voedsel. Hendriksen geeft een update over de meest recente feiten uit de klimaatwetenschap en wat die betekenen voor de Aarde en voor onszelf.

Teleurgesteld

Hoe gaan we als mens om met de wetenschap en het verdriet en de woede die we delen over de ecologische catastrofe waar we ons in bevinden? Dit is de focus van het tweede deel van de bijeenkomst. De Klimaat-rechtszaak die Urgenda (Marjan Minnesma) heeft aangespannen, laat zien dat je niet op beleid van de regering hoeft te wachten. De politiek heeft echt teleurgesteld in afgelopen jaren, is de mening van XR. Hoe breng je noodzakelijke sociale verandering tot stand en wat kan jijzelf bijdragen? Het gesprek zal zich focussen op de noodzaak van een organisatie als Extinction Rebellion, ook in Deventer en omstreken. Over waar XR voor staat en hoe je je kunt aansluiten en een plek kunt vinden binnen de organisatiestructuur van XR zodat je vaardigheden goed tot hun recht komen.

28 juni van 16:00 tot 18:00 uur – Bibliotheek Deventer – Stromarkt 18

Nadere info: www.facebook.com/XRDeventer en www.extinctionrebellion.nl .

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden