Informatie- en discussieavond over klimaat en biodiversiteit

Deventer - Elke dag zijn er nieuwe berichten in de media over de gevolgen van klimaatverandering hier en elders op de wereld.

Begin deze maand kwam daar het VN-rapport bij over het momenteel aan de gang zijnde massale uitsterven van planten-en Op de Hof van Twello in, Rijksstraatweg 17, Twello vindt op vrijdag 28 juni om 20.00u een bijeenkomst plaats over de actuele stand van zaken en aansluitend de vraag wat je daar zelf aan kunt doen.

De organisatie is in handen van de nieuwe organisatie Extinction Rebellion (XR) Ysselvallei.Dit is een lokale afdeling van XR Nederland, die afgelopen maand door het hele land met allerlei opvallende acties aandacht vroeg voor dezelfde onderwerpen.

De bijeenkomst op 28 juni bestaat uit twee delen. Allereerst geeft gastspreker Paul Hendriksen een overzicht van de laatste stand van wetenschappelijk onderzoek naar de crises rond klimaat en biodiversiteit. Na het eerste, informatieve deel van de bijeenkomst is er vervolgens veel ruimte voor gesprek over wat burgers, overheid en bedrijfsleven daar aan zouden kunnen en moeten doen. . Extinction Rebellion is vorig jaar ontstaan in Groot-Brittannië. Inmiddels is XR actief in bijna 40 landen wereldwijd, en telt Nederland 15 lokale afdelingen door het hele land. De organisatie van XRYsselvallei is nog in de opstart, de bijeenkomst op de 28e vormt de kick-off.

Je bent vanaf 19.30u welkom op de Hof van Twello. Het programma begint om 20.00u. De toegang is gratis, inclusief kopje thee of koffie, donaties zijn altijd welkom. Voor meer informatie over XR Ysselvallei en deze bijeenkomst kun je contact opnemen met Karin van der Zwan: XRYsselvallei@protonmail.com of 06-43980477.

Meer berichten